ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Engelske bobler i verdensklasse? Absolut! Nyetimbers vinmarker deler med ligheder med nogle af de bedste i verden. Du behøver slet ikke se mod Frankrig, Italien eller Spanien for at få supersprøde, fine og elegante mousserende vine. Verden bliver varmere og i Sydengland kan man skabe bobler, som måler sig med de bedste. Eller som Poul Pilgaard Johnsen har skrevet i Weekendavisen: "Englænderne går fra sejr til sejr i vinens verden".

Nyetimber

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 16 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Nyetimber

Jord rig på kalk og sandsten er god grobund for vinrankerne i det sydlige England. Det kan lyde nyt og moderne, men faktisk er der blevet dyrket vin i England i 2.000 år. Først romerne og siden normannerne medbragte nemlig vinstokke til de britiske øer. Klimaet gør, at druerne modner langsomt, så de opnår en perfekt balance i syre og modenhed, kompleksitet og finesse. Når klimaforandringerne samtidig gør, at mere klassiske vinområder ofte oplever problemer med for høje temperaturer og de mere nordliggende vinområder – ikke kun i England – får gavn af de højere temperaturer, så er der absolut grund til at udvide sin vinøse horisont.


Derfor er det ikke så overraskende, af det samlede areal til vinproduktion i England fra 2004 til 2021 voksede med hele 400 procent fra 761 til 3.800 hektar. Samtidig begyndte mousserende vin at udgøre størstedelen af produktionen. Nogle i Champagne frygter måske ikke overraskende, at de så berømte franske vinområder med årene simpelthen bliver for varme til at producere visse druetyper, som ikke må blive overmodne. Derfor har store, velrenommerede champagnehuse inden for de senere år opkøbt jord i Sydengland for at sikre produktionen på længere sigt, ligesom Moët Hennessy har vist interesse for Danmark.


De historiske spor på Nyetimber rækker dog helt tilbage til 1086, hvor gården bliver nævnt i The Domesday Book, som var normannernes grundlag for skatteopkrævning i det land, de erobrede 20 år tidligere, efter Slaget ved Hastings i 1066. Der skulle dog gå mange år endnu, før de første druer blev plantet. Det gjorde de først i 1988, hvor tre af de mest klassiske druer til produktion af mousserende vin fik hjem i den sydengelske jord – Chardonnay, Pinot Noir og Pinot Meunier. Eric Heerema overtog gården i 2006 og ansatte de to nuværende winemakers. Markerne ligger tre forskellige steder i Sydengland, men centrum er den oprindelige vingård.


Nyetimber bruger kun håndplukkede druer fra egne marker, som Head Winemaker og Winemaker, Cherie Spriggs og Brad Greatrix, personligt inspicerer. Parret, som også er gift, anvender den klassiske Methode Traditionelle i produktionen af vinene, som lagres i længere perioder for at udvikle kompleksitet.


Siden de tre har produceret de mousserende, sydengelske vine, har de vundet anerkendelser verden over og taget sejren et utal af konkurrencer, hvor vinene er blevet blindsmagt og bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter. De allerbedste champagner, men altså også de dyreste, kommer stadig fra Frankrig, men det sker langt fra sjældent, at englænderne vinder og franskmændene i smagninger. Nyetimber har vundet et hav af konkurrencer, bedømt af nogle af verdens mest berømte vineksperter, og dækker i dag næsten ti procent af det samlede engelske vinareal.


Glad for bobler?

Nyetimber er fantastisk, men der findes i det hele taget et stort og vidunderligt univers af bobler. Tag et kig og blev inspireret til dit næste køb af bobler.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]