ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Deutz er et champagnehus for feinschmeckere. Rost for sine vines fortræffeligheder og deres karakteristiske elegante vinositet, der gør dem til fantastiske madchampagner. Diskret i forhold til andre producenter, men med flasker der findes på nogle af de bedste restauranter rundt om i verden. Deutz blev grundlagt af de navnkundige William Deutz og Pierre Geldermann i 1838 i byen Aÿ i Champagne. Deutz og Geldermann lagde fra starten en meget striks og ambitiøs linje, hvor der på ingen måde kunne skæres hjørner, når det kom til kvaliteten på deres champagner. Sådan har det været lige siden, og sådan drives Deutz i dag af den nuværende direktør André Lallier, oldebarn af William Deutz.

Champagne Deutz

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Populære
Lagerstatus
Vis:
af 25 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Champagne Deutz

William Deutz og Pierre-Hubert Geldermann var oprindelig vinhandlere i Tyskland. Det blev dog svært tiltrukket af selve fænomenet champagne flyttede til regionen af samme navn i 1830 for at begynde en handel med champagne. I 1838 grundlagde de deres champagnehus, Deutz & Geldermann, i byen Aÿ. De var overbeviste om, at de bedste druer var hjørnestenen i store vine, så de begyndte at købe vinmarker og lave deres egen champagne. Ved en kombination af deres tekniske ekspertise og viden om vinmarkedet, udviklede de to Deutz internationalt.


Sønnerne tager over

René Deutz og Alfred Geldermann arvede forretningen fra deres fædre i slutningen af ​​1860'erne, og øgede salget af champagne. Det var primært i lande som Storbritannien, Tyskland og Rusland. De indtog deres plads blandt Champagnes store huse og blev et stiftende medlem i 1882 af Syndicat des Grandes Marques de Champagne, der også tæller prominente navne som Krug, Veuve Clicquot (med Den Gule Enke), Ruinart og Moët & Chandon. Alfred og Renés døtre giftede sig med to lokale vinmarksejere, René Lallier og Charles Van Cassel, som i 1906 overtog ledelsen.


Charles døde i 1919 med stor depression som følge. Hans enke, Marie Deutz, måtte geninvestere en stor del af sin betydelige personlige formue i virksomheden for at holde den oven vande, og valgte en ny kommerciel direktør som erstatning for den afdøde Charles. Først i 1934 vendte en nogenlunde normal dagligdag og sund rytme med overskud på finanserne tilbage. René Lallier døde i 1938, så det var op til hans søn Jean at få Deutz igennem prøvelserne under Anden Verdenskrig. Virksomheden overlevede på 200.000 flasker om året op til 1950'erne. Jean formåede dog til sidst at genopbygge champagnelagrene, mens han implementerede mange tekniske opgraderinger i vingården. Deutz overlevede. Derfor kunne Jeans søn André overtagende en velsmurt forretning i 1972 med vinmarker af fremragende kvalitet.


I 1993 købte Rouzaud-familien en majoritetsandel i Champagne Deutz. De ejede i forvejen store vingårde - eksempelvis Louis Roederer. Familiens højre hånd, Fabrice Rosset, blev udnævnt til præsident i 1996, og virksomheden investerede tæt på 30 millioner euro i avanceret udstyr, større vingårdskapacitet, flere vinmarker og øgede forsyninger af de absolut bedste druer.


Vingård og produktion

Champagne Deutz råder over cirka 300 hektarer, hvoraf de 46 hektarer direkte ejes eller dyrkes, for det meste i og omkring Aÿ - et sand slaraffenland for Pinot Noir. Gæring foregår i små rustfrie stålkar for bedst at bevare druernes og terroirets identitet og særpræg. Det sker ved lave temperaturer for bedst at bevare aromaerne og undgå uønskede oxidering. Under Fabrice Rosset har Deutz øget sit salg fra 600.000 flasker i 1996 til over 2,5 millioner i 2019.


Samtlige vine produceres med største omhu. Alle champagner produceres f.eks. udelukkende af most fra første pres. Huset Deutz nægter at indføre masseproduktionsmetoder, idet man anser dem for uforenelige med det traditionelle håndværk, der er nødvendigt til fremstilling af store champagner.


Hvilke glas er de bedste til champagne?

Det er Riedels champagneglas uden tvivl. Her finder du glas, der lige præcis understøtter den type bobler, du holder mest af - og som er nøje afstemt boblernes intensitet og champagnens smag og aroma.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]