Brand image

Du kender måske den klassiske, gule etiket bedre end du kender navnet det verdensberømte champagnehus Veuve Clicquot. Eller også kender du navnet "Den Gule Enke"?


Veuve Clicquot producerer nemlig noget af den bedste champagne i verden. Men faktisk kunne de været gået helt anderledes. Grundlægger Philippe Clicquot lagde grundstenene i 1772 og var med til at udvikle den måde, vi laver champagne på i dag: Méthode champenoise. Hans søn overtog forretningen i 1801, men døde desværre af tyfus som kun 30-årig. Derfor måtte den kun 27-årige enke overtage produktionen helt uden begreb om champagne i 1805, i en verden fuldstændig domineret af mænd.

Nu har de måske fanget sammenhængen med både tilnavnet "Den Gule Enke" og husets navn, Veuve Clicquot. "Veuve" betyder nemlig "enke" på fransk, så den triste historie bæres videre i navnet og giver mening til kælenavnet. "Den Gule Enke" er Veuve Clicquots standard non vintage cuvee - selvom der ikke er noget "standard" over den.

Veuve Clicquot

La grande dame de la Champagne

Madame Clicquot regnes som kvinden bag verdens første vintagechampagne i 1810, og i 1818 skabte hun den første blendede roséchampagne. Ruinart var dog det første champagnehus, der solgte rosé champagne ved at tilsætte hyldebær i 1764.Under Napoleonskrigene blev Madame Clicquots champagner drukket i kongefamilier i hele Europa - særligt hos den russiske zar. Selv den dag i dag er den engelske Dronning Elizabeth aftager af Veuve Clicquot. I dag regnes Madame Clicquot som en af verdens første forretningskvinder i det hele taget - ikke kun i champagnens verden og hun fik det passende tilnavn "la grande dame de la Champagne".


Ved husets 200-års fødselsdag i 1972 skabte man passende champagnen "La Grande Dame" fra de bedste vinmarker, man råder over på Pinot Noir og Chardonnay. I dag er den næsten 100% Pinot Noir, mens Den Gule Enke er et blend mellem 50-60 forskellige cru'er på 50% Pinot Noir, 30% Chardonnay og 20% Meunier. Den bliver lagret i 36 måneder.


En verden af champagne

Vi elsker Den Gule Enke, men der er heldigvis meget, meget mere at kaste sig over. Og som Mark Twain sagde: »Too much of anything is bad, but too much champagne is just right«. Tag et kig i det store udvalg af de forførende champagne.


Bobler og anden mousserende vin

Apropos bobler, så er der jo også andet i verden end kun champagne. Der laves mange andre typer af mousserende, som kan være lige så lokkende, velsmagende, perlende og festlige som de mere berømte champagner. Tag et kig på det store udvalg af mousserende vin.


Mors Dag

Der er ikke ret mange gaver, der er mere festlige end en flaske champagne. Og ikke mange flasker champagne, der er mere genkendelige end Den Gule Enke. Den er med andre ord et oplagt gavevalg til Mors Dag. Giv din kære mor den berømte champagne eller find inspiration i vores dedikerede side til netop Mors Dag.