ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Blanc de Noir

Udtrykket Blanc de Noir er fransk og henviser til, at vinen er lavet af mørke druer. Saften presses dog af skallerne inden gæring, hvilket resulterer i en hvid vin.

Pris
Flaskestørrelse
Anmeldelser
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Blanc de Noir Champgne

  Blanc de Noir er et udtryk, der bruges i produktionen af champagne og andre ​​mousserende vine til at beskrive en type vin, der udelukkende er fremstillet af mørke druer. Det er typisk Pinot Noir eller Pinot Meunier. Selve udtrykket er fransk og kan oversættes til "hvid fra sort" eller "hvid af sorte." Typisk har røde eller sorte druer mørkt skind, selvom frugtkødet indeni er lyst.


  De hvide Blanc de Noir-vine opnås ved forsigtigt at presse druerne og adskille saften fra drueskallerne inden gæring. Ved at minimere kontakten med drueskindet, som indeholder de pigmenter, der giver den røde farve, forbliver den resulterende vin hvid i udseendet.


  Blanc de Noir-vinene har ofte fyldige og komplekse smagsindtryk med noter af røde frugter, citrusfrugt, blomster og salt i en delikat balance mellem syre og sødme. De oftest mousserende, men ikke nødvendigvis, og de produceres i forskellige vinområder rundt om i verden.

 2. Er Blanc de Noir Champagne sød?

  Blanc de Noir Champagne kan variere i sødmeniveauer, men de fleste er tørre til off-dry, hvilket betyder, at de indeholder lidt eller ingen restsukker. Der er dog nogle sødere stilarter tilgængelige, såsom demi-sec eller doux, som kan have højere sukkerindhold.

 3. Mad til Blanc de Noir Champagne

  Vi drikker Blanc de Noir Champagne til en række forskellige fødevarer på grund af champagnens alsidighed. Det kan f.eks. være fisk, skaldyr eller sushi, men også kylling, cremede oste og endda visse desserter som frugttærter eller kager.

 4. Servering af Blanc de Noir

  Blanc de Noir Champagne serveres bedst afkølet, typisk mellem 7-10°C. Brug et passende champagneglas for fuldt ud at nyde dens aromaer. Det er generelt bedst at indtage ungt, selvom nogle Blanc de Noir-champagner af høj kvalitet kan drage fordel af ældning.

 5. Hvilke champagnehuse laver god Blanc de Noir?

  Nogle af verdens mest berømte champagnehuse er kendte for at producere Blanc de Noir Champagne - blandt andre Deutz. Derudover er der mange mindre champagnehuse, der også laver fremragende Blanc de Noirs.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]