Gewürztraminer

Gewürztraminer minder ikke om andre hvidvinsdruer. Vinene er meget fyldige, intense og eksotisk krydrede - deraf "gewürz". Olierede, parfumerede, opulente og blomstrede. Nærmest cremet på tungen og så fyldig, at den næsten danner gardiner på indersiden af glasset. Mange synes, det er helt fantastisk. Andre synes, det er for meget. Men har man ikke prøvet druen, er det noget man bør, hvis man har bare en lille interesse for vin. Med sin naturlige syre og fyldighed, er den oplagt til mange af de fede retter, vi spiser henover jul og nytår. Prøv f.eks. Gewürztraminer til flæskestegen.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 9 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Gewürztraminer?

    Gewürztraminer er en hvidvinsdrue, der vokser primært i Tyskland og Frankrig, men kommer fra Norditalien, nærmere bestemt Alto Adige. Her kalder man den meget rammende for Traminer Aromatico. Den er meget udbredt i Alsace, hvor man kan finde den i fornemme Grand Cru-udgaver. Den findes også i Nord- og Sydamerika, Sydafrika og i New Zealand. Bl.a. i Marlborough har man skabt enormt eksotiske, livlige og fyldige vine, som med stor begejstring vises frem ved siden af de allestedsnærværende, lokale Sauvignon Blanc, som også er i absolut verdensklasse.

  2. Hvordan smager Gewürztraminer?

    Gewürztraminer er på ingen måde en anonym drue. Den viser sig frem. Den er koncentreret og intens med præg af ingefær, passionsfrugt, nektar, kiwi, mango, litchi, mandariner, kandiseret frugt, turkish delight, kanel, troperne, rosenvand og te. Den har det absolut bedst i kølige klimaer og kan give vine, der kan være alt fra tørre til søde. Det er ikke en drue, der har det ret godt med varme. For høje temperaturer får druen til at udvikle sig for tidligt, hvorefter den mister sin syre og aroma. Derfor er Alsace et oplagt klima. Druen opbygger et højt sukkerniveau, og når mosten gærer tør, bliver resultatet en vin med en høj alkoholprocent. En typisk Gewürztraminer har en fyldig krop med en lav til mellem syre. Læg hertil blomstrede noter af roser, stenfrugt som abrikos og fersken og endelig tropiske frugter - eksempelvis lychee. Vinene vil typisk ikke være fadlagrede, for på den måde bedst muligt at bevare druens frugtige noter. De bedste eksempler udvikler præg af honning og tørret frugt, mens de gemmes i flasken.

  3. Hvad drikker man Gewürztraminer til?

    På trods af druens popularitet i Alsace, vil vi faktisk ikke anbefale de klassisk alsaciske retter. Prøv i stedte østens aromatisk og krydrede køkken med stærke retter. Thaimad er oplagt, men overvej også Kina, Japan og Indonesien. Her får Gewürztraminers flotte sødmefulde smag og aroma perfekt modspil af de krydrede og stærke retter. Er du til ost, kan du også overveje Gewürztraminer til lidt skarpe rødkitoste.


    Vi er ret glade for Gewürztraminer til spyd med marineret gris og grøntsager. Det lidt krydrede svinekød er som skabt til den forholdsvis sødmefulde drue. Prøv selv - du fortryder det ikke.

  4. Hvad er det rigtige glas til Gewürztraminer?

    Det er virkelig ærgerligt at købe en fantastisk flaske vin, som er kælet for af vinbønder i år og måneder, og som du har betalt dine surt optjente penge for, og så drikke den af et glas, der ikke fremhæver vinens styrker. Østrigske Riedel laver nogle af verdens absolut bedste druespecifikke glas i verden, som derfor bruges på nogle af de fineste restauranter i hele verden. Når glassene er druespecifikke betyder det, at de er skabt til lige præcis den enkelte drue eller druer. Det gør en forskel, og de som har prøvet det, har ofte Riedel-glas stående i køkkenet i dag. Vi anbefaler Riedels Sauvignon Blanc til dit glas Gewürztraminer.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]