ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Pris og kvalitet hænger ikke altid sammen. Men når det kommer til Château d'Yquem, er der virkelig ingen tvivl om, at der er en grund til, at vinene herfra koster mere end andre. De er simpelthen de bedste.

Château d´Yquem

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château d'Yquem

Der er Château d'Yquem - og så er der alle de andre, når det kommer til Sauternes. Vi giver ordet til vinkritikeren over dem alle, Robert Parker: "There is no other wine in the world like it, and there is no other luxury wine that can possibly justify its price as much as Yquem. The remarkable amount of painstaking labor necessary to produce the nectar known as Yquem is almost impossible to comprehend.”


Det har længe været en opfattelse, rigtig mange vinentusiaster har haft og har. Det er da også netop derfor, at slottet i ensom majestæt er placeret øverst i Sauternes-klassifikationen. Man går ikke på kompromis hos Château d'Yquem - hvis druekvaliteten ikke er tilfredsstillende, sælges druerne videre til andre vinkøbmænd. Hellere undlade at producere vin med navnet Château d'Yquem på etiketten, end producere vin med et skuffende resultat. Du er altså sikker på, at du får, hvad du betaler for. En helt umiskendelig smuk balance mellem intense smags- og duftindtryk. Kompleks og fyldig på en måde, så man nærmest bliver stille, går ind i sig selv og prøver at lade næse, tunge, hjerne, hjerte og sjæl tolke, hvad det lige er for skønhed, man er blevet ramt af. Sødme, syre, creme brulé, æbler, pærer, ingefær, safran og andre krydderier. Det er ingen billig oplevelse, nej. Men har du lidt luft i budgettet, er det en oplevelse, det er værd at unde dig selv og andre, du holder af, bare en gang eller to i livet. Vinene kan samtidig gemmes i 100 år, så du behøver ikke have en særlig lejlighed til at drikke dem lige med det samme.


Chateau d'Yquems perfekte vejrforhold

Château d'Yquem ligger med vinmarker på tre bakker rundt om selve slottet, lidt højere end de nærliggende producenter af sauternes. Det er muligvis med til at give slottet en lille fordel i forhold til konkurrenterne i det, der ellers er ret ret fladt område i Graves i Bordeaux. Området er i det hele taget fuldstændig perfekt til sauternes, hvor den fantastiske ædelråd, eller botrytis cinerea, spiller en helt afgørende rolle. Her ligger en nærmest mytisk tåge stille over vinmarkerne om morgenen og er med til at sikre den fugtighed, der skal til for at lade druerne blive "angrebet" af ædelråd. Derimod skal der være tørt på det helt rigtige tidspunkt, så druerne vha. den fine ædelråd kan tørre ud, men beholde sukkeret i druerne. Og det er der sørme også hos Château d'Yquem, hvor man altså er dobbelt begunstiget fra naturens side. Når druerne skal høstes, går man gennem druerne i markerne hele fem gange for at sikre, at de har nået det helt rigtige niveau af ædelråd. hvor druerne på det nærmest ligner en mellemting mellem en rosin og en dadel - og i princippet ikke ser særlig appetitvækkende ud.


Syre og sødme

Én af de ting, der gør Château d'Yquem så berømt og eftertragtet, er vinenes fuldstændig eminente balance mellem syre og sødme. Du får begge i metermål, som to lige stærke magter, der tilsammen skaber noget unikt. Der bruges primært Semillon, som fra naturens side er meget modtagelig for ædelråd og som på den måde leverer størstedelen af den smukke sødme, der er i de bedste sauternes i verden. En stor del af syren kommer fra Sauvignon Blanc, og i takt med, at klimaforandringerne gør vejret varmere, har man øget mængden af Sauvignon Blanc for netop at bevare den fine syre. Derudover er man gået fra af fadlagre på helt nye fade i tre år til to år i stedet, for netop at bevare og understege vinens naturlige syre. Mosten ligger samtidig kun én nat på ståltanke, så den hurtigst muligt kommer på fad.


De bedste af de bedste

Château d'Yquem er uden tvivl stjernen, når det kommer til sauternes. Etiketterne på flaskerne er speciallavede, så de ikke umiddelbart bare kan efterlignes - nærmest som pengesedler. På den måde kan du altså være sikker på, at du får en rigtig flaske Château d'Yquem.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]