ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

New Zealand

New Zealand står bag kun 1% af verdens vinproduktion, og så er det ovenikøbet primært landets hvidvine, der løber med det meste af opmærksomheden. Men kiwiernes rødvine fortjener, at du og resten af verden åbner øjnene for newzealandsk rødvin. Særlige landets Pinot Noir er fremragende, mens også Shiraz og andre klassikere ser dagens lys langt, langt mod syd.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Anmeldelser
Populære
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 44 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 2

Produkter pr. side
36
72
108
144

Rødvin fra New Zealand

Det er muligt, at New Zealand er mest kendt for sine hvidvine - og særligt landets Sauvignon Blanc, som er noget af verdens bedste. Men det er en stor fejl, hvis man ikke også kaster sig ud i kiwiernes rødvine. Der er (også) meget at komme efter.


Pinot Noir

Landet er forholdsvis køligt, eksempelvis sammenlignet med Australien, som ligger "tæt" på 2000 kilometer mod nordvest. Derfor er Pinot Noir den vigtigste drue, når det kommer til landets rødvine. Vinene fra North Island er ofte tætte, mørke og udtryksfulde, mens de på South Island ofte er mere eksotiske, krydrede med indtryk af frugt og tørrede blomster. Også Sauvignon Blanc-området par excellence, Marlborough, skaber flotte Pinot Noir. Ofte vil du med ét føle dig hensat til en skråning i Bourgogne.


Shiraz og andre klassikere

Shiraz har typisk hjemme i varmere områder, og derfor har den det da også bedst på North Island, hvor der er varmest. Den bliver også produceret på den køligere South Island, hvor vinene bliver til et mere elegant Shiraz-udtryk. På North Island finder man også Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc og Malbec. Ofte er Bordeaux målestokken og vinene skabes Bordeaux-blends, som er intense med en saftig tanninstruktur.


Generelt om vin i New Zealand

Geografisk kan man opdele New Zealand i North Island og South Island. I nord ligger Auckland, Gisborne og Hawkes Bay, mens South Island byder på det meget anerkendte vindistrikt Marlborough.

Biodynamik er vidt udbredt. Og på New Zealand har producenterne – i modsætning til i mange andre af verdens vinområder – den fordel, at man ikke først har skullet vække jorden til live efter mange års overgreb. Den er levende, så resultaterne ved biodynamik er hurtige og mærkbare.

Det er bare at kaste sig ud i New Zealands spændende vine. Landet, som kun producerer samlet én procent af verdens samlede produktion, præsterer fremragende. Tag et kig i vores udvalg – her er verdensklassevine til meget rimelige priser.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]