La Mancha

La Mancha er enormt og vinene herfra er mange. Her er tørt, virkelig tørt, men det er ikke altid et minus, når det kommer til god vin.

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Lagerstatus
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er La Mancha?

La Mancha er den største vinregion i Europa. Den spanske vinområde, der strækker sig fra Madrid i nord til bjergene omkring Valdepeñas 200 kilometer længere mod syd, dækker i alt et areal på ikke mindre end 170.000 ha. 


Ordet Mancha kommer fra maurisk og betyder knastør – en meget rammende beskrivelse af betingelserne for vindyrkning i området. Nedbørsmængden er sølle 300 til 400 mm om året, der samtidig falder meget uberegneligt, og temperaturerne ligger sommeren igennem på 40 grader i skyggen. Den mest plantede drue er Airen, som kan modstå tørken, men de gode vine dyrkes på Monastrell, Garnacha og Tempranillo. Udbyttet er lavt, og det samme er priserne endnu. 


Sammenholdt med en kolossal udvikling i den tekniske vinificering siden midten af halvfemserne er vine fra La Mancha blandt de bedste køb i Europa i dag, men knapt så kendte og efterspurgte som deres syditalienske modstykker fra Apulien.