Carignan

Carignan kaldes en arbejdshest, en af de druer, der sjældent hyldes eller ses, men som faktisk trækker meget af læsset i vine, hvor det er andre druer, der løber med al opmærksomheden.

Pris
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Populære
0
Nyheder & Premium Brand
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 29 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvad er Carignan?

Carignan er en rød, spansk druesort, der dog primært bruges i fransk vin. Alligevel er den udbredt plantet i det vestlige Middelhav og rundt om i verden. I vinfremstilling bruger man Carignan til at give en dyb farve i blandinger – typisk ikke i enkeltdruevine. Carignan kan være en svær druesort at arbejde med pga. af dens naturligt høje syreindhold, tanniner og astringens, som kræver en masse dygtighed for at producere vine med finesse og elegance.


Carignan er en sent spirende og sent moden druesort, der ofte er en af de sidste druer, der høstes i løbet af en årgang. Vinstokken er meget kraftig og højtydende, nemt i stand til at producere 200 hektoliter per hektar, hvis den ikke holdes i skak ved vinterbeskæring eller grøn høst i vækstsæsonen. Druens sene modning betyder, at den sjældent opnår fuld modenhed, medmindre den plantes i vingårdsjord i meget varme klimaer såsom middelhavsklimaet eller den varme Central Valley i Californien.


Som mange andre druer i Middelhavsområdet, har den været brugt lige siden Antikken, hvor den blev sejlet rundt på kryds og tværs af Middelhavet af bl.a. de gamle romere. Den stammer sandsynligvis fra Aragon-regionen i det nordvestlige Spanien, hvor den muligvis har fået sit navn fra byen Cariñena i provinsen Zaragoza. Druens ramte et kvantitativt højdepunkt i Frankrig i 1988, da den tegnede sig for 167.000 hektar og var Frankrigs mest plantede druesort.