SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Sangria

Sommerlig sangria - direkte fra Spanien! Eller.... smagen er i hvert fald så spansk, som den kan blive. Glas: Riedel Mixing Aperitivo Download opskrift

Ingredienser

  • Masser af isterninger
  • 5 dl rødvin
  • 5 dl appelsinjuice, friskpresset
  • 0,50 dl appelsinlikør
  • 2 spsk honning, eller ahornsirup
  • 2 øko appelsin, skåret i skiver
  • 1 øko citron, skåret i skiver
  • 250 g jordbær, skåret i halve og kvarte

Fremgangsmåde

  • Hæld rødvin, appelsinjuice og appelsinlikør i en kande med isterninger og rør rundt. Tilsæt skåret frugt. Salud!
Sommerlig sangria - direkte fra Spanien! Eller.... smagen er i hvert fald så spansk, som den kan blive. 

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/gaver/mixing-champagne-set-5515-58-4-glas|Riedel Mixing Aperitivo]

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/1fb0610e-7150-459b-8a5a-91d01eccfdc8|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Prøv den alkoholfri version her

Sangria - ægte spansk sommerstemning

Sangria er så spansk som tyrefægtning, Picasso og fremragende skinke. En herlig kombination af vin, frugt og ingredienser som frisk frugtjuice, spiritus og likør. Sangria er blevet lavet så langt tilbage som middelalderen - perfekt, når temperaturen måske ikke udpræget er til rødvin.

Sangria bliver som regel lavet med rødvin, men man ser i stigende grad Sangria lavet på hvidvin, rosévin og mousserende vine. Her er ikke så mange regler - bare det smager godt!

Sangria kan variere vildt i kvalitet, men valget af de rigtige ingredienser kan forvandle din sangria fra en saftevand til noget helt særligt.

Sådan vælger du vin til sangria
Der er ingen grund til at bruge en Barolo eller Amarone til en kande Sangria, men hvis du kun bruger den billigste tilbudsvin, kan du ødelægge din sangria, før du overhovedet tilføjer andre ingredienser. Ærgeligt. Ingen mængde frugt eller sukker kan skjule smagen af dårlig vin. Du kan også bruge rosévin eller hvidvin i din Sangria.

Vælg en vin med syre
Når du vælger en rødvin til Sangria, er det bedst at bruge tør vin med et højt indhold af syre og lavt indhold af tanniner. Den bør være forholdsvis frisk og lyserød. Da Sangria indeholder tilsat sukker og frisk frugt (som i sig selv er fyldt med naturligt sukker), er det lettere at bruge en vin uden et større sukkerniveau.

Vin med højt syreniveau vil give din sangria en mere syrlig og frisk smag. Som med enhver cocktail bruges syren til at balancere sukkeret - præcis som når du bruger citron eller lime. En vin med høj syre fungerer som en modvægt til sangrias tilsatte sukker og sikrer, at du har en lækker forfriskende sangria.

Vælg en vin med lavt indhold af tanniner
Det er tanninerne, der skaber en bitter og udtørrende effekt i visse rødvine. Den fornemmelse du kan få, når munden "tørrer ud", når du tager en tår rødvin. Når de blandes med andre ingredienser, kan disse forbindelser hurtigt omdannes til en ubehagelig bitterhed, der får hele din sangria til at smage bittert. Så find en vin med lavt tanninniveau, der ikke har ligget på egetræsfad.

De bedste typer rødvin til Sangria
Så hvilke typer skal man bruge?


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]