Garnacha

Garnacha er det spanske navn for Grenache - en af de store druer i i Rhône og Languedoc. Den stammer dog fra nordspanske

Aragón og trives i klimaer, der er forholdsvis varme. Man kan godt regne med en fyldig, stærk og intens vin, som emmer af spansk temperament, krydderier og varme.


Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Fra Spanien til resten af verden

Garnacha spredte sig historisk til Rioja, Navarra og senere endnu længere til Frankrig. Der bliver plantet enorme mængder af druen, også på Sicilien, hvor den hedder Granaccia og på Sardinien, hvor den hedder Cannonau. Til gengæld stjæler den sjældent rampelyset, men bliver brugt sammen med druer, der har mere farve og flere tanniner. Drikker du spansk, vil det tit være Tempranillo, men den bruges også en en stor del rosévine. Druen er let at passe i marken, og ikke mindst det faktum spiller også en rolle i druens store udbredelse. Man vil ofte finde Grenache sammen med Syrah og Mourvédre - en klassisk kombinationen, der oftest bare forkortes GSM.


En overlever

Da den frygtelige phylloxera ramte den iberiske halvø i 1800-tallet og næsten lagde vinproduktionen ned i Europa, var det faktisk en fordel for Garnacha. De oprindelige vinstokke blev nemlig ødelagt, men erstattet med den robuste Garnacha. Dermed var druen med at puste nyt liv i hele vinindustrien, og i dag vokser druen også i nye vinlande som Mexico, Israel og Kina.