ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Beaujolais

Beaujolais og Beaujolais Nouveau - hvad betyder det hele egentlig og smager det godt?

Pris
Serveringsforslag
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Glastype
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 18 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Beaujolais - frisk, let og frugtig skønhed

  Beaujolais er et vinområde i det østlige Frankrig, beliggende nord for Lyon og omkring 75 kilometer fra grænsen til Schweiz. Vinene herfra er opkaldt efter den lokale Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), og er primært lavet på druen Gamay.

 2. Beaujolais på tilbud

  Som så mange andre vine, smager Beaujolais ofte bedste, når den er købt på tilbud. Meld dig ind i Sélection Vinklub, hvor du altid får 5% rabat på tusindvis af vine - også Beaujolais. Det er gratis, og du kan altid melde dig ud igen.

 3. Hvordan smager Beaujolais?

  Beaujolais er en let fyldig rødvin med høj syre og lave tanniner. Vinen har typisk smag af røde bær, herunder hindbær, røde kirsebær, ribs og tranebær. Højkvalitets cru Beaujolais sammenlignes af og til med Pinot Noir fra lande som USA, Australien, Chile og Argentina, med svampe, skovbund og røgede noter.

 4. Hvad spiser man til Beaujolais?

  På grund vinens høje syreindhold, passer Beaujolais godt med en lange række fødevarer. I lighed med andre lysere rødvine, går Beaujolais godt til grillet hvidt kød som kylling, kalkun og svinekød og lette salater. Cru Beaujolais passe ofte godt til svamperetter, og dens høje syre er et godt match til cremede risottoer.

 5. Er Beaujolais-vine altid røde?

  Nej, men næsten. Den tyndskallede røde Gamay-drue udgør over 98 procent af produktionen i Beaujolais. En meget lille del hvidvin bliver dog også lavet på druerne Chardonnay og Aligoté.

 6. Hvad er den bedste Beaujolais?

  Beaujolais-vine klassificeres på forskellige måder, der indikerer kvaliteten. De mest basale er går under den regionale betegnelse Beaujolais AOC, og skal indeholde minimum 10 procent alkohol med udbytte, der ikke er højere end 60 hektoliter pr. hektar.


  Druerne til Beaujolais Supérieur høstes mere modne og vinificeres til minimum 10,5 procent alkohol. Et nedsat udbytte på maksimalt 58 hl/ha hjælper med at forbedre smagskoncentrationen, hvilket sikrer, at vinene er "bedre" i forhold til AOC'er. 


  Den næste klassifikation er Beaujolais-Villages, som dækker 38 kommuner. Hver kan bruge sit landsbynavn på etiketterne, men de fleste producenter har en tendens til at holde sig til Beaujolais-Villages-betegnelsen. Selvom kvaliteten er højere end AOC og Supérieur, produceres Beaujolais-Villages vine til at blive drukket inden for to år efter produktion.


  Cru Beaujolais er den højeste klassifikation i regionen. Der er 10 crus i klassificeringen, som hver refererer til en vinfremstillingsregion snarere end en individuel vingård, som i det nærliggende Bourgogne. Vinene spænder i stil, fra lettere fylde og yngre vine til fyldigere, mere modne vine. Navnene på de 10 Beaujolais crus er: Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié og Saint-Amour.

 7. Beaujolais Nouveau

  Beaujolais Nouveau er sin egen kategori af vine, der frigives kort efter høst. Den lette, frugtige stil blev populær i 1970'erne og 1980’erne og er designet til at blive indtaget kort efter aftapning. Beaujolais Nouveau Day markerer vinens frigivelse og finder sted årligt den tredje torsdag i november.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]