- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!

Beaujolais
Beaujolais og Beaujolais Nouveau - hvad betyder det hele egentlig og smager det godt?
- På lager online
Vælg favoritliste
2021 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin249,00Pr. flaskePå lager online- Kun 6 på lager online
Vælg favoritliste
2021 Fleurie Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin279,00Pr. flaskePå lager online- På lager online
- På lager online
- Kun 15 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2018 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin249,00Pr. flaskeUdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butikVælg favoritliste
2020 Fleurie Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin279,00Pr. flaskeUdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er Beaujolais?
Beaujolais er et vinområde i det østlige Frankrig, beliggende nord for Lyon og omkring 75 kilometer fra grænsen til Schweiz. Vinene herfra er opkaldt efter den lokale Appellation d'Origine Contrôlée (AOC), og er primært lavet på druen Gamay.
Hvordan smager Beaujolais?
Beaujolais er en let fyldig rødvin med høj syre og lave tanniner. Vinen har typisk smag af røde bær, herunder hindbær, røde kirsebær, ribs og tranebær. Højkvalitets cru Beaujolais sammenlignes af og til med Pinot Noir fra lande som USA, Australien, Chile og Argentina, med svampe, skovbund og røgede noter.
Hvad spiser man til Beaujolais?
På grund vinens høje syreindhold, passer Beaujolais godt med en lange række fødevarer. I lighed med andre lysere rødvine, går Beaujolais godt til grillet hvidt kød som kylling, kalkun og svinekød og lette salater. Cru Beaujolais passe ofte godt til svamperetter, og dens høje syre er et godt match til cremede risottoer.
Er Beaujolais-vine altid røde?
Nej, men næsten. Den tyndskallede røde Gamay-drue udgør over 98 procent af produktionen i Beaujolais. En meget lille del hvidvin bliver dog også lavet på druerne Chardonnay og Aligoté.
Hvad er den bedste Beaujolais?
Beaujolais-vine klassificeres på forskellige måder, der indikerer kvaliteten. De mest basale er går under den regionale betegnelse Beaujolais AOC, og skal indeholde minimum 10 procent alkohol med udbytte, der ikke er højere end 60 hektoliter pr. hektar.
Druerne til Beaujolais Supérieur høstes mere modne og vinificeres til minimum 10,5 procent alkohol. Et nedsat udbytte på maksimalt 58 hl/ha hjælper med at forbedre smagskoncentrationen, hvilket sikrer, at vinene er "bedre" i forhold til AOC'er.
Den næste klassifikation er Beaujolais-Villages, som dækker 38 kommuner. Hver kan bruge sit landsbynavn på etiketterne, men de fleste producenter har en tendens til at holde sig til Beaujolais-Villages-betegnelsen. Selvom kvaliteten er højere end AOC og Supérieur, produceres Beaujolais-Villages vine til at blive drukket inden for to år efter produktion.
Cru Beaujolais er den højeste klassifikation i regionen. Der er 10 crus i klassificeringen, som hver refererer til en vinfremstillingsregion snarere end en individuel vingård, som i det nærliggende Bourgogne. Vinene spænder i stil, fra lettere fylde og yngre vine til fyldigere, mere modne vine. Navnene på de 10 Beaujolais crus er: Brouilly, Chénas, Chiroubles, Côte de Brouilly, Fleurie, Juliénas, Morgon, Moulin-à-Vent, Régnié og Saint-Amour.
Hvad er Beaujolais Nouveau?
Beaujolais Nouveau er sin egen kategori af vine, der frigives kort efter høst. Den lette, frugtige stil blev populær i 1970'erne og 1980’erne og er designet til at blive indtaget kort efter aftapning. Beaujolais Nouveau Day markerer vinens frigivelse og finder sted årligt den tredje torsdag i november.