Gamay

Gamay bruges til rødvine, især i Beaujolais og i Loire-dalen omkring Tours. Druens fulde navn er egentlig Gamay Noir a Jus Blanc, men det er de fleste enige om er for langt og holder sig til "Gamay". Den har mange år på bagen og nævnes allerede 1300-tallet.


Af Claus Simonsen

Produktchef

H. J. Hansen Vin

Pris
Serveringsforslag
Producent
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Glastype
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Gamay - elegant som få

    Gamay vokser som en forholds kraftig vinstok, som har tendens til ikke slå dybe rødder på basisk jord, hvilket stresser vinstokkene og gør druerne mere sure. Syren blødgøres gennem kulsyre-maceration, en proces, der samtidig sikrer vinen mere livlige og ungdommelige frugtudtryk med præg af jordbær, hindbær, dybe blomsternoter af syren og violer.


    Gamay er formentlig første gang dukket op i 1360'erne i landsbyen Gamay syd for Beaune. Det var lige efter pestens hærgen, og druen hjælp byen med at komme på fode igen. Den modnede to uger før Pinot Noir og var tilmed lettere at dyrke.

  2. Hvordan smager Gamay?

    Gamay-vine er typisk let fyldige og frugtige. Vine, der er beregnet til at blive drukket efter en beskeden lagring, har en tendens til at have mere fylde og produceres ved udblødning af hele bær. Sidstnævnte produceres for det meste i de udpegede 'Cru Beaujolais'-områder, hvor vinene typisk får indtryk af ​​syrlige kirsebær, sort peber og tørrede bær, kridt og en flot mineralitet.

  3. Hvad spiser man til Gamay?

    Der er flere muligheder, men prøv en ægte, sydfransk ratatouille. Det er fremragende til Gamay.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]