Gamay

Gamay bruges til rødvine, især i Beaujolais og i Loire-dalen omkring Tours. Druens fulde navn er egentlig Gamay Noir a Jus Blanc, men det er de fleste enige om er for langt og holder sig til "Gamay". Den har mange år på bagen og nævnes allerede 1300-tallet.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Producent
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Anbefalede Glastyper
0
Glastype
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 14 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Hvordan smager Gamay?

Gamay-vine er typisk let fyldige og frugtige. Vine, der er beregnet til at blive drukket efter en beskeden lagring, har en tendens til at have mere fylde og produceres ved udblødning af hele bær. Sidstnævnte produceres for det meste i de udpegede 'Cru Beaujolais'-områder, hvor vinene typisk får indtryk af ​​syrlige kirsebær, sort peber og tørrede bær, kridt og en flot mineralitet. Gamay vokser som en forholds kraftig vinstok, som har tendens til ikke slå dybe rødder på basisk jord, hvilket stresser vinstokkene og gør druerne mere sure. Syren blødgøres gennem kulsyre-maceration, en proces, der samtidig sikrer vinen mere livlige og ungdommelige frugtudtryk med præg af jordbær, hindbær, dybe blomsternoter af syren og violer.


Gamay er formentlig første gang dukket op i 1360'erne i landsbyen Gamay syd for Beaune. Det var lige efter pestens hærgen, og druen hjælp byen med at komme på fode igen. Den modnede to uger før Pinot Noir og var tilmed lettere at dyrke.