- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Vi sammenligger vores lagre ✅ Vi sender varer ud igen fra 8. juni
Gamay
Gamay bruges til rødvine, især i Beaujolais og i Loire-dalen omkring Tours. Druens fulde navn er egentlig Gamay Noir a Jus Blanc, men det er de fleste enige om er for langt og holder sig til "Gamay". Den har mange år på bagen og nævnes allerede 1300-tallet.
- På lager online
Vælg favoritliste
2021 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin249,00Pr. flaskePå lager online- Kun 15 på lager online
- Kun 6 på lager online
- På lager online
Vælg favoritliste
2021 Fleurie Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin279,00Pr. flaskePå lager online- Kun 29 på lager online
- På lager online
- På lager online
- Kun 15 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2018 Morgon Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin249,00Pr. flaskeUdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Vælg favoritliste
2020 Fleurie Hospices de Belleville, Cru Beaujolais
Maison Joseph Drouhin279,00Pr. flaskeUdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Om Gamay
Gamay vokser som en forholds kraftig vinstok, som har tendens til ikke slå dybe rødder på basisk jord, hvilket stresser vinstokkene og gør druerne mere sure. Syren blødgøres gennem kulsyre-maceration, en proces, der samtidig sikrer vinen mere livlige og ungdommelige frugtudtryk med præg af jordbær, hindbær, dybe blomsternoter af syren og violer.
Gamay er formentlig første gang dukket op i 1360'erne i landsbyen Gamay syd for Beaune. Det var lige efter pestens hærgen, og druen hjælp byen med at komme på fode igen. Den modnede to uger før Pinot Noir og var tilmed lettere at dyrke.
Hvordan smager Gamay?
Gamay-vine er typisk let fyldige og frugtige. Vine, der er beregnet til at blive drukket efter en beskeden lagring, har en tendens til at have mere fylde og produceres ved udblødning af hele bær. Sidstnævnte produceres for det meste i de udpegede 'Cru Beaujolais'-områder, hvor vinene typisk får indtryk af syrlige kirsebær, sort peber og tørrede bær, kridt og en flot mineralitet.