STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!

Brand image

Zweigelt

Zweigelt er en ung drue, som alligevel er Østrigs mest plantede rødvinsdrue. Det er der ikke noget at sige til. Med sine bløde tanniner, falder den i rigtig manges smag. Og så er den meget fleksibel.

Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Zweigelt?

    Zweigelt er en forholdsvis ny druetype, som har hjemme i Østrig, hvor det er den mest plantede rødvinsdrue. Hvor mere kendte druer fortaber sig i historien, ved man, at Zweigelt blev skabt i 1922 af Professor Friedrich Zweigelt, der var opfindsom nok til at opkalde den efter sig selv. Den er en krydsning mellem to andre druer, nemlig Blaufränkisch og den endnu mere ukendte St. Laurent. Det var dog først i årene efter Anden Verdenskrig, at druen begyndte at vinde i popularitet. Druen skaber typisk rødlilla-farvede vine med bløde tanniner. Modne, fyldige og langtidslevende vine med toner af Morello-kirsebær

  2. Hvor kommer Zweigelt fra?

    Zweigelt fylder måske ikke meget i de fleste danskeres vinbevidsthed, men i Østrig er den faktisk plantet vidt og bredt. Faktisk vokser den også i Ontario og British Columbia i Canada, i New Zealand, Slovakiet, Belgien og Ungarn. I Tjekkiet er det den tredje mest plantede druesort. Zweigelt er også kendt som Rotburger, Zweigeltrebe i Tjekkiet og Blauer Zweigelt. Druen vokser i alle Østrigs vinområder og spænder fra ikke-fadlagrede vine, der skal drikkes unge til stærke, faste og fyldige vine, der har ligget på fad. Den bruges også sammen med andre druer i cuvée-vine. I nærheden af Neusiedl-søen giver Zweigelt endda virkelig skønne, overdådige vine. Det er en drue, der kræver lidt af jorden, og fordi det, at det er en meget frugtbar drue, kræver den et intensivt bladarbejde og udbytteregulering. Hvis der er kaliummangel, et højt udbyttestress og en række andre stressfaktorer på vinstokkene, visner druerne under modningsfasen.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]