- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
NYT grill- og sommerkatalog! 🌞🥩🍷 Masser af tilbud - se her!
Blaufränkisch
Det er meget muligt, at du aldrig har hørt om Blaufränkisch. Den dukker ikke rigtig op på hylderne ret mange steder - og da slet ikke, når man udelukkende har fokus på de helt store, traditionelle rødvinslande. Men det er ærgerligt.
- 84 på lager online
- På lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Hvad er Blaufränkisch?
Blaufränkisch er en ægte centraleuropæisk rød druesort. En meget gammel, lokal druesort, som sandsynligvis er en krydsning mellem druesorterne Sbulzina og Weißer Heunisch og stort set ikke ses i de helt store vinlande. Den er derimod primært udbredt i landene i det tidligere habsburgske monarki – Østrig, Ungarn, Norditalien, Tyskland. Og så er det den førende druesort i det centrale Burgenland, kaldet Blaufränkischland.
Hvordan smager Blaufränkisch?
Smag og aroma for Blaufränkisch er kendetegnet ved dybe noter skovbær eller kirsebær, og har en meget karakteristisk syre. Blaufränkisch kan producere gode vine med en tæt struktur og karakteristiske tanniner, som ofte er markante som unge, men som udvikler fløjlsbløde facetter ved tilstrækkelig modenhed. Stærke vine på Blaufränkisch har et rigtig godt potentiale for længere lagring.
Hvorfra kommer Blaufränkisch?
Blaufränkisch blev opdaget i Østrig i det 1700-tallet, og først herefter optrådte den i Tyskland under navnet Lemberger eller Limberger - fra navnet Limberg i Niederösterreich). I Ungarn hedder druen Kékfrankos.