DAGENS køb: 'Herregaven' til kun 599kr (Kun 56 på lager) - Se her

Blaufränkisch

Det er meget muligt, at du aldrig har hørt om Blaufränkisch. Den dukker ikke rigtig op på hylderne ret mange steder - og da slet ikke, når man udelukkende har fokus på de helt store, traditionelle rødvinslande. Men det er ærgerligt.

Pris
Serveringsforslag
Producent
Land
Område
Dyrkningsmetode
Årgang
Druesammensætning
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Blaufränkisch?

    Blaufränkisch er en ægte centraleuropæisk rød druesort. En meget gammel, lokal druesort, som sandsynligvis er en krydsning mellem druesorterne Sbulzina og Weißer Heunisch og stort set ikke ses i de helt store vinlande. Den er derimod primært udbredt i landene i det tidligere habsburgske monarki – Østrig, Ungarn, Norditalien, Tyskland. Og så er det den førende druesort i det centrale Burgenland, kaldet Blaufränkischland.

  2. Hvordan smager Blaufränkisch?

    Smag og aroma for Blaufränkisch er kendetegnet ved dybe noter skovbær eller kirsebær, og har en meget karakteristisk syre. Blaufränkisch kan producere gode vine med en tæt struktur og karakteristiske tanniner, som ofte er markante som unge, men som udvikler fløjlsbløde facetter ved tilstrækkelig modenhed. Stærke vine på Blaufränkisch har et rigtig godt potentiale for længere lagring.

  3. Hvorfra kommer Blaufränkisch?

    Blaufränkisch blev opdaget i Østrig i det 1700-tallet, og først herefter optrådte den i Tyskland under navnet Lemberger eller Limberger - fra navnet Limberg i Niederösterreich). I Ungarn hedder druen Kékfrankos.