ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Find lækre, læskende dråber

- vi er med dig gennem hele TOUR'en

Vi markerer verdens største cykelløb med gode tilbud på vine fra de vinområder, som feltet lægger vejen forbi.

Årets Tour de France starter i det nordlige spanien og slanger sig op gennem Frankrig med slut på historiske Champs-Élysées.

Følg med her, så du kan smage dig gennem hele Tour de France.

Etape 1-3: Cava

De første tre etaper cykles i Nordspanien, i og omkring Bilbao og San Sebastian, som ikke er kendt for sine vine, men nærmere deres imponerende gastronomiske scene. Man begynder oftest med et godt glas cava på en af de mange Michelin-restauranter i San Sebastian, og derfor anbefaler vi også et glas cava at starte Tour de France på.

Smag nærmere på cava


Etape 7: Bordeaux

Syvende etape starter i Mont de Marsan og slutter ved Place des Quinconces i smukke og historiske Bordeaux. Bordeaux er uden tvivl én af de største vinhovedstader i verden, opdelt i højre og venstre bred, takket være floderne Garonne og Dordogne. Etapen starter syd for Bordeaux, og det første cykelrytterne møder i Bordeaux-regionen, når de rammer Garonnefloden, er vinområdet Sauterne. Sauterne laver noget af verdens bedste lyse dessertvin takket være Garonnefloden, som giver et diset klima og kan tilføje botrytis (ædelråd) til druerne og give dem noter af appelsin, ingefær og honning.  Når cykelrytterne er kommet gennem Sauterne, kommer de ind i regionen Graves. Graves laver nogle af de bedste rødvine i Bordeaux, men dér hvor Graves virkelig skiller sig ud fra andre vinområder i Bordeaux, er på deres hvidvin. Hvidvine fra Graves er oftest lavet på Sauvignon blanc og Semillon, som giver en frisk hvidvin, perfekt til at nyde en sommerdag i sofaen.

Smag nærmere på Bordeaux


Etape 8: Saint Emilion

St Emilion Ligger i Libourne, hvor cykelrytterne starter 8. etape ud. De har bevæget sig over på den anden side af Garonne og Dordogne-floden, og er nu på højre bred, hvor nogle af de bedste og dyreste vine i verden kommer fra. En af de producenter, hvis kældre ligger under Libournes gader, er Jean-Pierre Moueix, som har været en smuk, familiedrevet vingård siden 1937. Jean-Pierre Moueix ejer og producerer flere prestigefyldte crus som Château La Fleur-Pétrus, Château Trotanoy og Château Hosanna i Pomerol, samt ikke mindst Château Bélair-Monange. 2018 Jean-Pierre Moueix Saint-Émilion, AOP har en meget udtryksfuld aroma af blomster og brombær med behagelige hint af krydderier. Masser af saft på tungen og med afrundede tanniner. Masser af mørk frugt i eftersmagen, som samtidig er rig på fylde. Det er virkelig en vin, der udvikler sig med timer i glasset, så den er perfekt til den næstlængste etape i dette års Tour de France.

Smag nærmere på Saint Emilion


Etape 12: Beaujolais

12. etape slutter i smukke og historiske Beaujolais. Selvom Beaujolais er en del af Bourgogne, adskiller området sig på mange punkter. Ud af de 35.000 hektarer Gamay, der er plantet over hele verden, er de 22.000 hektarer beliggende i Beaujolais-området, fordelt på 38 landsbyer. Beaujolais er et bakket terræn, som kan blive en etape for et udbrud eller en stor massesprint. Uanset hvad udfaldet bliver, kan du nyde vin fra de nærlæggende vinmarker. Beaujolais fra Maison Joseph Drouhin er altid en frisk charmør af en vin med en dejlig, strålende farve, der minder om hindbær. Intens og elegant aroma af violer, pæon og rød frugtsirup. Klasse sommervin!

Smag nærmere på Beaujolais


Etape 20: Alsace

Årets andensidste etape slutter i bunden af Alsace, og det er sidste mulighed hvor klassementsrytterne kan vise, hvem der er stærkest i bjergene, så der er lagt op til en afgørende gyser af en etape. For at dulme nerverne skal man selvfølgelig have et glas lokal vin, og det skal være Riesling. Utrolig frisk og elegant vin, så mens cykelrytterne kæmper med syre i benene, kan du nyde en vin med syre i glasset.   

Smag nærmere på Alsace


Etape 21: Paris

Ikke langt fra Paris ligger Champagne, og vi mener ikke kun det er cykelrytterne på podiet, der skal have champagne. Og med sidste års danske succes i Tour de France, kan det være, at du skal have en magnumflaske eller to klar på køl.

Smag nærmere på Paris/champagne

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]