- Superdeals
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Lyt og smag: Portvin for begyndere-smagekassen
And i grill
I samarbejde med Grilltips.dk
Det er altid vigtigt at have styr på anden, og hvordan du nemmest tilbereder den perfekte and i grillen. Her får du tips til forberedelse, tilberedning samt kernetemperatur.
Vi guider til alt du skal vide om at grille and til perfektion og servere med den helt rigtige vin, så du kan læne dig tilbage og nyde middagen med familien.
Tid: 60+ min. | Antal: 2-4 pers. | Sværhedsgrad: 5/10 | Tilberedning: Grill
Tid: 60+ min.
Antal: 2-4 pers.
Sværhedsgrad: 5/10
Tilberedning: Grill
Værd at vide om and
And er et must ved flere lejligheder! Og den skal selvfølgelig være af ordentlig kvalitet. Hvis I kun er 2 eller 3 personer kan I nøjes med en 2700 til 2900 gram and.
Hvis I er 4 personer ville Søren fra Grilltips vælge en and på 3000 til 3500 gram.
Køb en af ordentlig kvalitet og spørg eventuelt din lokale slagter eller slagteren i supermarkedet til råds.
Vin til julemaden
Rigtig ofte drikker vi vores vin ud fra hvilket kød, vi serverer, men faktisk bør vi hellere overveje hvilken vin, vi skænker ud fra kødets tilbehør.
Når det kommer til fed mad, er det en god idé at gå efter en vin med et lavt syreniveau og tanninstruktur til at akkomagnere det høje syreniveau fra rødkålen. Vælg også en vin, der er baseret på druer med relativt høj sukkerproduktion, der kan stå til madens fylde. Det finder du blandt andet i årets julevin, i en Châteauneauf-du-Pape, en Max Reserva og i en Côtes-du-Rhône.
Fremgangsmåde
- Fjern indmaden, der ofte ligger inden i anden, i en plastikpose
- Dup anden på inder- og yderside med køkkenrulle
- Fyld anden med æblestykker, svesker og lidt økologisk appelsinskal
- Luk begge ender med kødnåle eller madsnor
- Prik skindet med en gaffel
- Krydr med salt og peber
- Stik et grilltermometer i brystkødet
- Læg indmaden i drypbakken
- Hæld 1 dl. Vand i drypbakken
- Tænd grillen på høj, indirekte varme og brun anden af i 10 minutter
- Skru ned for varmen til ca. 200-220 grader og grill anden i ca. 40 minutter pr kg
- Kernetemperaturen i brystkødet skal være 74 grader, så er anden klar.
Gode råd
Kernetemperatur på and
Når du benytter et grill- eller stegetermometer, skal du placere nålen i brystkødet, på det tykkeste sted. Kernetemperaturen skal være 74 grader, og pas på at den ikke kommer højere, så bliver anden tør. Brug gerne et intelligent stegetermometer som f.eks det geniale danske termometer fra CookPerfect Grilltermometer
Husk at indkøbe en ekstra flaske gas inden jul (eller kul hvis du har en briketgrill), så du ikke løber tør i julen, det er temmelig svært at opdrive en ny flaske gas juleaften.
OBS: Se efter at drypbakken ikke løber tør for vand, og tilsæt en smule hvis den er ved at løbe tør.
Sauce
Saucen laves af væden fra drypbakken, der koges ind, overskydende fedt fjernes. Du kan også lave en klassisk brun sauce, og så tilsætte væden fra drypbakken, siet igennem en si.
Se Søren fra Grilltips' allerbedste tricks til hvordan du griller den bedste juleand.
Prøv disse vine til din and
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.