Gå til indhold

Menu

HJ Hansen Vin
Ryd

Find Butik

Arrangementer

Vinklub

Vinklub

Favoritter

42

Indkøbskurv

Kurv

Vis kurven
Varer i kurven
Du har opnået gratis levering
  • Total
    4.931,88
    Eksklusiv moms
  • rødvinssauce, sauce, rødvin, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin
    rødvinssauce, sauce, rødvin, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

    Rødvinssauce - den avancerede

    I samarbejde med Grilltips.dk

    Byder middagen på et godt stykke oksekød, er en god rødvinssauce ikke til at komme udenom. Ligesom med mad nærmest al anden mad, er der tusindvis af holdninger til, hvordan man sammensætter mad og vin. Heldigvis behøver det slet ikke være så besværligt. Hvis du undrer dig over, hvilken rødvin, du skal hælde i sin sauce, har vi en god nyhed til dig! Brug en vin, du godt kan lide. Så længe du finder en vin, der passer til madens fylde og tilberedning, kan du ikke gå helt galt i byen.

    Og står den på lidt ekstra forkælelse, får du her Grilltips' opskrift på en rødvinssauce, der vil sparke benene væk under dig og dine gæster. Server den til et godt stykke oksekød, steg, vildt og i godt selskab.

    Tid: 30 min.    |    Antal: 5 pers.   |    Sværhedsgrad: 3/10    |   Tilberedning: Gryde

    Tid: 10 min.

    Antal: 5 pers.

    Sværhedsgrad: 3/10

    Tilberedning: Gryde


    Ingredienser

    • 7,5 dl rødvin
    • 1½ dl Balsamico vineddike
    • 3 dl kalvefond (f.eks Touch of taste eller Oscar)
    • 25 gram smør
    • 2 gulerødder
    • 2 skarlotteløg
    • 150 gram knoldselleri
    • 1 tsk sorte peberkorn
    • 1 spsk friske timianblade, eller en tsk tørrede
    • 2 laurbærblade
    • Groft salt og friskkværnet peber
    • 100-150 gram koldt smør til at montere saucen

    Vin til saucen

    Når du vælger en rødvin til din rødvinssauce, bør du overveje hvilken type ret, du serverer. Franske vine passer f.eks. godt til fransk mad.

    Et godt råd er også at bruge samme type vin, som du drikker til maden. Drikker du en Cabernet Sauvignon, så brug det samme i maden. Det behøver ikke være den dyreste på hylden, men sørg for at bruge én, du selv ville drikke.

    Fremgangsmåde

    Skræl gulerødder og knoldselleri og skær dem i mindre stykker. Hak løgene fint. Smelt 25 gr. Smør i en tykbundet gryde og tilsæt grønsagerne, og balsamico eddiken. Pas på, når eddiken damper af, kan det svide i øjnene, så hold ikke hovedet over gryden.

    Lad grønsager og balsamico koge for fuld styrke, indtil balsamicoeddiken er kogt ind til en tyk sirup. Tilsæt nu én dl rødvin af gangen og lad det koge ind til tyk sirup. Gentag indtil al rødvinen er kogt ind. Tilsæt nu laurbærblade, peberkorn og kalvefond, og lad det hele simre i ca. 30 minutter ved svag varme, til saucen er kogt ind til det halve. Hæld saucen igennem en sigte, ned i en ny tykbundet gryde, så grønsager, krydderier mv. bliver tilbageholdt.

    Varm saucen op, og tilsæt små klumper koldt smør men du rører i saucen. Det kaldes at ”montere” saucen, og til sidst får saucen er flot blank og lind konsistens. Smag til med salt og peber, og du har en helt forrygende rødvinsauce som vil imponere dine gæster.


    rødvinssauce, sauce, rødvin, opskrift, fremgangsmåde, tilberedning, mad, vin

    Prøv disse vine i din rødvinssauce

    Product image

    Vælg favoritliste

    Shiraz

    Soldiers Block
    99,95pr. flaske
    På lager online
    Product image

    Vælg favoritliste

    Estate Cabernet Sauvignon

    Vina Errazuriz
    79,95pr. flaske
    På lager online
    Product image

    Vælg favoritliste

    Delbeaux Cabernet Sauvignon, Pays d´Oc

    Delbeaux
    99,95pr. flaske
    På lager online

    Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
    tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

    Tilmelding til Sélection
    Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​

    HJ Hansen Vin
    H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk