- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
STORT ONLINE LAGERSALG 🍷 Spar op til 57%!
Ægte sydfransk ratatouille
Ratatouille, en klassisk fransk provencalsk grøntsagsgryderet, er en symfoni af levende smage og teksturer, der viser Middelhavets overdådighed. Denne ikoniske ret, der blev gjort berømt af animationsfilmen af samme navn, fanger essensen af fransk gastronomi og kombinerer enkle ingredienser til et mesterværk.
Tid: 50 minutter| Antal: 8 pers. | Sværhedsgrad: 3/10 | Tilberedning: Ovn
Tid: 50 min
Antal: 8 pers.
Sværhedsgrad: 3/10
Tilberedning: Ovn
Ingredienser
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 300 g aubergine - én stor eller to små
- 400 g squash - ca. to stk.
- 200 g rød peberfrugt - ca. to stk.
- 2 tomater
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. koncentreret tomatpuré
- 1 spsk. tørret timian
- 1 spsk. tørret rosmarin
- 1 tsk tørret salvie1 knivspids cayennepeber (kan evt. udelades)
- 2 spsk. olivenolie
- 1 spsk. salt og friskkværnet peber
- Frisk basilikum eller persille
Vin til maden
Ratatouille passer bedst sammen med tør vin, der ikke overdøver maden. En vin, der ikke vil forvirre rettens blanding af forskellige smagsvarianter, hvoraf ingen af dem er virkelig intense eller kraftige.
Oplagte vine er f.eks. Sauvignon Blanc eller en pebret Grüner Veltliner, hvor du får en vis syre og hint af urter. En let Pinot Noir eller Gamay kunne også være en god mulighed, hvis du foretrækker rødvin. Det er vigtigt, at vinen ikke er tanninrig som f.eks. Cabernet Sauvignon eller Nebbiolo. Du kunne naturligvis også vælge en lokal, sydfransk rosé – og så er det næsten som at være i Provence!
Fremgangsmåde
- Hak hvidløg groft og skær løg i grove stykker.
- Skær aubergine, squash og peberfrugt i stykker. Du bestemmer selv hvor store.
- Skær tomater i grove tern.
- Opvarm olivenolien ved middelvarme i en stor gryde.
- Steg løg og hvidløg i olien til de er klare.
- Tilsæt peberfrugt og squash og steg godt sammen.
- Tilsæt resten af grøntsagerne og alle krydderier. Vend det hele godt sammen og lad det stege i ca. 5 minutter.
- Hæld de hakkede tomater på sammen med tomatpuré. Vend det hele godt sammen og lad retten simre i 20-30 minutter.
- Tilsæt lidt mere hakket tomat eller grøntsagsbouillon, hvis den virker for tør. Smag til med salt, peber, evt. timian og lidt sukker.
- Drys med friskhakket persille eller basilikum inden servering.
Anbefalede vine til ratatouille
Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
Så tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.
Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.