ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Brand image

Naturvin

Naturvin bliver bare større og større, mere og mere populært og efterspurgt. Hvad der begyndte som en mindre bevægelse i Frankrig er i dag en nærmest et must for vinhandlere, vinbarer, restauranter og caféer.

Pris
Producent
Årgang
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Populære
Vis:
af 2 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er naturvin?

  Naturvin er et rent udtryk for marken, druerne og naturen. Vinene er ofte helt deres egne og minder ikke nødvendigvis om mere konventionelt producerede vine. Naturvin er et forholdsvis nyt begreb, men bliver mere og mere populært, i takt med at bæredygtighed bliver et vigtigere og vigtigere parameter for rigtig mange mennesker. Naturvin produceres typisk i lille skala ved hjælp af traditionelle snarere end industrielle teknikker og gæres med naturlig vildgær. I sin reneste form er naturvin simpelthen uforfalsket, gæret druesaft uden tilsætningsstoffer. Naturvin kaldes også "raw wine" eller "naked wine".


  Selvom der ikke er nogen helt fast definition af naturvin, vil de fleste vinbønder praktisere enkelte eller flere af følgende metoder:


  ·        Brug af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer

  ·        Ingen kunstvanding i vinmarken

  ·        Håndplukning af druerne - Ingen ekstra tilførsel af sukker, bakterier eller gærceller

  ·        Syreniveauet justeres ikke

  ·        Ingen tilføjelse af smagsregulerende stoffer, hvilket også indbefatter:

  ·        ​​​​​​​Egetræschips

  ·        Egetræssavsmuld

  ·        Egetræsstave

  ·        Lagring på egetræsfade

  ·        Der klareres eller filtreres ikke

  ·        Der manipuleres ikke med vinen gennem centrifuger, microoxidation, reversed osmosis, cryoextraction etc.

  ·        ​​​​​​​Der tilsættes ikke SO2, og vinen stabiliseres heller ikke på andre måder, såsom kuldebehandling, sterilfilterering, tilsætning af gumanerobic, pasteurisering etc.​​​​​​​

 2. Naturvinens gennembrud

  Naturvinsbevægelsen begyndte muligvis med vinproducenter i Beaujolais-regionen i Frankrig i 1960'erne. Lidt i tidens ånd søgte flere vinbønder efter en tilbagevenden til den måde, deres bedsteforældre lavede vin på før brugen af ​​pesticider og syntetiske kemikalier, der var blevet udbredt i landbruget efter afslutningen på ​​Anden Verdenskrig . Mange var stærkt påvirket af Jules Chauvets og Jacques Neauports lære og tanker, to ønologer, der undersøgte måder at fremstille vine på med færre tilsætningsstoffer. I lang tid var byen Villié-Morgon et hjem for ligesindede winemakers at samles, og gradvist bredte bevægelsen sig til andre regioner i Frankrig og har siden bredt sig over hele verden. Vinene har gradvist vundet popularitet og tiltrukket nye, yngre vinproducenter i flere og flere regioner i verden.

 3. Funky naturvin

  Naturvin beskrives ofte som funky eller som vin med en lidt syrlig aroma og smag, der kan minde om cider. Det skyldes, at naturvin - ligesom cider - har en langsommere gæring. Jo længere en vin gærer, jo større er sandsynligheden for, at den bliver udsat for ilt, hvilket bidrager til de lidt cideragtige smage og lugte. Selvom det er almindeligt, er det dog ikke reglen. Naturvin er svær at kategorisere med hensyn til smagsprofil - sådan er det, og det det er for så vidt én af glæderne ved den måde at lave vin på. Kontrollen er meget mindre end ved konventionel vinproduktion.

 4. Er naturvin altid perlende?

  Kuldioxid er et naturligt biprodukt af gæringen, men konventionelle vinproducenter afgasser deres vine for at fjerne eventuel bobler. Naturvinbønder aftapper derimod vinen, som den nu er. Eventuelle bobler forsvinder af sig selv, men du kan dekantere naturvinen og give køre den godt rundt i karaflen eller decanteren for at minimere eventuelle bobler.

 5. Er naturvin sundere?

  Alkohol er stadig alkohol, som ikke er sundt i større mængder. Alligevel er der argumenter for at drikke vin med måde - også konventionelt produceret vin. Det er bl.a. forbundet med en lavere risiko for hjertesygdomme. Derudover er naturlige, økologiske eller biodynamiske vine bedre, hvis du vil undgå pesticider.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]