Bellini

Forkæl dig selv med en sprudlende Bellini! Et italiensk mesterværk med rødder i Venedig og elsket over hele verden. Vanvittig simpel og superskøn. Glas: Riedel Veritas Champagne Download opskrift

Ingredienser

  • 7,5 dl tør prosecco
  • 5-6 stk. modne hvide ferskner
  • 0,5-1 dl sukker (efter din egen smag)
  • 0,5-1 stk. citron - saften herfra

Fremgangsmåde

  • Skold fersknerne og træk skindet af dem. Fjern stenene og purér ferskenerne i en blender med lidt sukker og citronsaft. Du kan selv tilpasse, om din Bellini skal være mere sød eller sur.
  • Fyld champagneglas en tredjedel op med ferskenpure. Top forsigtigt op med prosecco. Pas på, det kan skumme let og flyde over. Serveres med det samme.
  • Du kan købe puré af hvide ferskener. Modne nektariner kan også bruges, men det får ikke præcis den samme fine smag.
Forkæl dig selv med en sprudlende Bellini! Et italiensk mesterværk med rødder i Venedig og elsket over hele verden. Vanvittig simpel og superskøn.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/veritas/veritas-champagne-6449-28-2-pack|Riedel Veritas Champagne]

[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/8db556bb-4e78-4dcc-ba89-492abe9c51fb|Download opskrift]

Det skal du bruge:

Bellini - italiensk elegance

Af Søren Møller Jakobsen
Produktchef - spiritus

Bellini-cocktailen er en forfriskende og elegant cocktail med rødder i det italienske køkken, lavet med prosecco og ferskenpuré eller nektar. Den blev skabt af Giuseppe Cipriani, grundlæggeren af ​​Harry's Bar i Venedig i 1930'erne. Cocktailen er opkaldt efter den italienske renæssancemaler Giovanni Bellini, hvis arbejde havde en lyserød nuance - præcis ligesom den lækre cocktail. Den har sidenhen vundet stor popularitet verden over som en luksuriøs og velsmagende cocktail.

Hvis du ikke er til fersken (eller bare ikke har ferskenpuré), kan du bruge jordbær i stedet. Så hedder det bare en Rossini. Hvis du gerne vil have en alkoholfri Bellini, kan du bruge danskvand i stedet for prosecco. Eller alkoholfri bobler.

Hvis du derimod gerne vil have din Bellini lidt stærkere, kan du tilsætte vodka. Så får du en Bellini Martini.

Det er vigtigt at huske, at en Bellini bedst nydes ved lav temperatur for at bevare den mousserende vins forfriskende kvaliteter. Nogle opskrifter inkluderer også en dråbe hindbærlikør for at tilføje ekstra kompleksitet til smagen. Det er helt op til dig. Belliniens smag er en perfekt balance mellem sødme og syrlighed, og den har en behagelig, blid frugtagtig aroma.

Bellinien er ideel som aperitif og ved festlige lejligheder. Den serveres ofte på fine restauranter og luksuriøse barer, og dens enkle, men raffinerede opskrift gør den til en favorit blandt mange cocktailentusiaster - og også hos os.Så næste gang du ønsker at forkæle dine smagsløg med en forfriskende, herligt frugtig og elegant cocktail, skal du overveje en velsmagende Bellini. Skål!


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]