Tilmeld Sélection Vinklub og spar 5% HVER GANG du handler i butik eller online - klik her

Aperol Spritz

Glas: Riedels Mixing Spritz glas
Pynt: appelsinpeel


Ingredienser

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i glasset og rør rundt.
  • Pynt med appelsinskal.

Hvad er Aperol?
Mange har en idé om, at Aperol Spritz er en ny cocktail. Det er den ikke. Vi skal faktisk helt tilbage til 1919, selvom den officielle opskrift først er fra 1950'erne. Aperol har rødder i begyndelsen af ​​1900-tallet, da brødrene Luigi og Silvio Barbieri arvede deres fars spiritusfirma i 1912, og efter syv års eksperimenter sendte Aperol på gaden. Den originale opskrift, som stadig er i brug, forbliver en hemmelighed, men omfatter både bitre og søde appelsiner samt rabarber.

Hvad betyder "spritz"?
Navnet "spritz" ser ud ud til at spore tilbage fra 1800-tallet, hvor dele af Veneto-regionen i det nordlige Italien blev kontrolleret af det østrig-ungarske imperium. Besøgende og soldater fra andre dele af imperiet skulle have fundet italienske vine for stærke og derfor lettede de dem med et stænk (et "sprøjt" på tysk) vand.

Norditaliensk tradition
Gå dig en tur gennem en italiensk by sent på eftermiddagen - især i nordlige byer som Milano, Genova, Torino og Venedig - og du vil finde grupper af mennesker, der drikker Aperol Spritze efter arbejde. Det er faktisk en veletableret italiensk tradition, og en tradition, du snildt kan indføre hjemme hos dig selv.


drink, cocktail, riedel, aperol, prosecco, aperol spritz, opskrift, drinksopskrift

Det skal du bruge: