- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Aperol Spritz
En italiensk delikatesse drink Glas: Riedels Mixing Spritz Glas Pynt: appelsinpeel Download opskrift
Ingredienser
Fremgangsmåde
- Hæld is i glasset.
- Hæld alle ingredienserne over i glasset og rør rundt.
- Pynt med appelsinskal.
![En italiensk delikatesse drink
Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/mixing-spritz-drinks-set-5515-0-4-glas|Riedels Mixing Spritz Glas]
Pynt: appelsinpeel
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/8315d986-8caf-4683-8700-5b71b271928e|Download opskrift]](https://mediacache.hjhansen-vin.dk/v-638204813067571318/86/fc/69c1-d87a-499d-979e-8544e1dfa0bd/Aperol%20Spritz.jpg)
Det skal du bruge:
Den klassiske Aperol Spritz
Hvad er Aperol lavet af?
Den originale opskrift, som stadig er i brug, forbliver en hemmelighed, men omfatter både bitre og søde appelsiner samt rabarber. Mange har en idé om, at Aperol Spritz er en ny cocktail. Det er den ikke. Vi skal faktisk helt tilbage til 1919, selvom den officielle opskrift først er fra 1950'erne. Aperol har rødder i begyndelsen af 1900-tallet, da brødrene Luigi og Silvio Barbieri arvede deres fars spiritusfirma i 1912, og efter syv års eksperimenter sendte Aperol på gaden.
Hvad kan man bruge i stedet for prosecco?
Du kan skifte prosecco ud med andre bobler, f.eks. asti, hvis den skal være sødere. Det kan også være andre søde, mousserende vine.
Hvor stærk er Aperol?
Aperol er kun 11% og er én af de mildeste aperitifer. Den er altså ikke stærkere end et glas hvidvin.
Hvor mange kalorier er der i en Aperol Spritz?
Der er 158 kalorier i en klassisk Aperol Spritz.
Hvad betyder "spritz"?
Navnet "spritz" ser ud ud til at spore tilbage fra 1800-tallet, hvor dele af Veneto-regionen i det nordlige Italien blev kontrolleret af det østrig-ungarske imperium. Besøgende og soldater fra andre dele af imperiet skulle have fundet italienske vine for stærke og derfor lettede de dem med et stænk (et "sprøjt" på tysk) vand.
Norditaliensk tradition
Gå dig en tur gennem en italiensk by sent på eftermiddagen - især i nordlige byer som Milano, Genova, Torino og Venedig - og du vil finde grupper af mennesker, der drikker Aperol Spritz efter arbejde. Det er faktisk en veletableret italiensk tradition, og en tradition, du snildt kan indføre hjemme hos dig selv.