- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Fantastiske februar fund ⭐ Mindst 30%

Kastanjelikør
Vælg favoritliste
Vedrenne Chataigne 18%, 70 cl
Vedrenne- SølvConcours General Agricole
Ristede kastanjer og en snert af vanilje.
199,95pr. flaskeKun 22 på lager online
Gå til side
ud af 1
Kastanjelikør
Kastanjelikør går aldrig rigtig af mode. Uanset om du drikker den helt, som den er, bruger den i cocktails eller endda i opskrifter. Vi har spist, brugt og nydt kastanjer i tusindvis af år - og sådan vil det nok også være om tusind år.
Kastanjerne høstes, når de er modne - typisk i efterårsmånederne. Kvalitetskastanjer med masser af smags bliver nøje udvalgt til brug i de bedste likører. De udvalgte kastanjer vaskes og behandles derefter for at udtrække deres essens. Det kan bl.a. involvere ristning, at de knuses eller at de på anden måde nedbrydes for at frigive deres smag.
De tilberedte kastanjer kombineres derefter med en basisalkohol - en neutral spiritus. Denne blanding efterlades til at macerere, hvilket giver alkoholen mulighed for at udtrække kastanjesmagene over tid. Alternativt vælger nogle producenter destillation, hvor kastanjerne opvarmes for at skabe et aromatiseret destillat.
Efter maceration eller destillation blandes den kastanje-infunderede alkohol ofte med andre ingredienser for at opnå den ønskede smagsbalance. Afhængigt af producentens præferencer kan krydderier, krydderurter eller sødestoffer bruges. Likøren kan derefter lagres i tønder eller flasker for at videreudvikle dens kompleksitet.