- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Vinho Verde
For mange er portugisisk vin stadig forholdsvis ukendt land. Sådan har det dog ikke altid været, for i 1960’erne og begyndelsen af 1970’erne var portugisisk vin faktisk noget af det, vi drak mest af herhjemme. Det havde nemlig den store kvalitet, at det var billigt.
- Kun 17 på lager online
- UdsolgtUdsolgt, men prøv din lokale butik
Værd at vide
Det betyder dog ikke, at landet i dag nyder samme agtelse og kendskabsgrad herhjemme som vinene fra Frankrig, Italien og Spanien. Jovist, de fleste af os har dukket portugisisk portvin, men portugisisk rød- og hvidvin fylder stadig ikke meget på hylderne og i vinkældrene rundt omkring. Det alene gør vinlandet spændende at kaste sig ud i. Læg dertil at vinene i høj grad bliver produceret på lokale druetyper, og at Portugal er det land i verden med næstflest oprindelige druetyper.
Den portugisiske vinho verde har mange i virkeligheden nok også stiftet bekendtskab med, hvis man på sommerferien er blevet stukket en iskold, portugisisk hvidvin i hånden. Den ’grønne’ vin skal drikkes ung, mens den er frisk og sprød med en fin syre, mineralitet og smag og aroma af stikkelsbær, blomster, honning, citron og grapefrugt . Vinho verde stammer fra Minho-regionen i det nordlige Portugal, hvor klimaet kan minde lidt om det norditalienske. Druerne er ofte Alvarinho (Albariño) eller Loureiro, Azal, Arinto eller Trajadura.