Piemonte

Vin fra Piemonte er særdeles eftertragtet – og derfor også hyppig offer for dårlige plagiater. Men den ægte vare er en eksotisk, tæt, fed og kompleks vinoplevelse. 

Pris
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Producent
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Piemonte

Piemonte, der er Italiens andenstørste region, ligger i nordvest, grænsende til Frankrig, Schweiz, Valle d'Aosta, Lombardia, Emilia-Romagna og Liguria. Ud over vin er Piemonte også yderst produktivt med hensyn til andre landbrugsprodukter. Oksekød, svinekød, fjerkræ, mælk og mælkeprodukter (området er berømt for sine oste), er nogle af de mest værdsatte produkter, uden at glemme grøntsager og frugt samt nødder, der bruges til et andet kendt produkt fra Piemonte, nemlig Nutella. 

Piemonte er helt klart den italienske region, der producerer det største antal af velsmagende, ædle, internationalt anerkendte og prisvindende vine som f.eks. Barbera, Barolo, Barbaresco, Dolcetto, Nebbiolo, Grignolino, Malvasia og Asti Spumante. Hoveddruen er Nebbiolo, en tykskallet og varmekrævende drue. Når den er vellykket, giver det aromafyldte druekød en vin, som ikke kan sammenlignes med nogen anden i hele verden. Den mest kendte Piemonte-vin er Barolo, der dog skarpt forfølges af Barbaresco, der igen jagtes af Barbera…

Vin fra Piemonte er særdeles eftertragtet – og derfor også hyppig offer for dårlige plagiater. Men den ægte vare er en eksotisk, tæt, fed og kompleks vinoplevelse. I gode årgange dufter vinene af blommer, tørrede roser, lakrids og tjære. De bedste vine topper yderligere med en liflig duft af trøfler.


Læs mere om de enkelte vine fra Piemonte ved at klikke på de enkelte produkter.