SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Touriga Franca

Touriga Franca har primært hjemme i Douro-dalen i Portugal, hvor den både bruges til portvin og rødvin og trives i dalens forholdsvis hårde klima.

Pris
Fadlagring
Producent
Dyrkningsmetode
Årgang
Alkohol
Proptype
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Touriga Franca?

    Touriga Franca er en rød druesort, der i Portugal bruges til fremstilling af både rødvin og portvin, især i Douro-dalen. Det er absolut en af ​​de vigtigste druesorter, der dyrkes i området, hvor den er kendt og elsket for sin kvalitet og store bidrag til såvel port- som rødvinenes smagsprofil. Druen er kendt for sin tykke skal, som indeholder høje niveauer af phenolforbindelser. Det er disse forbindelser, herunder tanniner og pigmenter, som bidrager til vinenes struktur og farve.


    Den er værdsat for sin flotte farve, intense smag og aroma af blomster, røde og sorte frugter og en god balance mellem syre, alkohol og robuste tanniner. Druen bidrager til vinenes struktur, dybde og kompleksitet. Druen går faktisk også under navnene Touriga Francesa og Touriga Francesca. Endelig er den en krydsning mellem to andre druesorter, nemlig Touriga Nacional og Marufo.


    Trives i varmen

    Druen trives i Douro-dalens udfordrende klimatiske forhold med sine varme somre og hårde vintre. De stejle skråninger og skiferjorden i Douro-dalen giver fremragende dræning, hvilket er gavnligt for væksten.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]