ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Bandol

Velkommen til Bandol. Vi elsker Bandol for områdets kraftige, fyldige vine, der er forholdsvis langt fra de lette, lyse og sommerlige rosévine, man laver ud mod Middelhavskysten.

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:
  1. Hvad er Bandol?

   Landsbyen Bandol ligger øst for Marseille og vest for Toulon i Sydfrankrig. Vinene bliver dyrket på kalkstensbakkerne omkring landsbyen og er strukturerede, til tider voldsomme rødvine, der har et fremragende lagringspotentiale. Rødvinene fra området skal være minimum 50% Mourvèdre, mens resten generelt består af druer som Grenache, Cinsault og lejlighedsvis Syrah og Carignan.


   De bedste producenter bruger typisk mere Mourvèdre, end det er påkrævet - og det er netop det, der kan gøre vinene temmelig tanniske, når den er unge. Til gengæld udvikler de sig gerne til vine af kompleks skønhed. Mourvèdre stammer fra Spanien, hvor den er kendt som Monastrell. Når den dyrkes der i solrige middelhavsappellationer, som Jumilla og Alicante, har den sjældent den lidt tunge karakter, som den får i Bandol.

  2. Hvad drikker man til Bandol?

   Til de robuste Bandol-vine anbefaler vi mad, der kan tæmme tanninerne. Rødt kød og lam er oplagt, men også solide gryderetter som en den ærkefranske cassoulet ville være lækre. Røget kød og and passer også rigtig godt.

  Tilmelding til Sélection Vinklub

  Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

  Læs om vores kundeklub
  Logo
  H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]