- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
195-ÅRS FØDSELSDAGSFEST 🍷 Se alle tilbud!
Velkommen til Château L´Escart. Bordeaux, hvor fokus er mere på vinen end på, om barokhaven står snorlige.
Château L´Escart
- Biodynamisk
Vælg favoritliste
2016 Château L´Escart Omar Khayam Vielle Vigne, Bordeaux Supérieur
Château L´EscartVinen er opkaldt efter den persiske matematiker og digter, Omar Khayyam (1048-1131). En poet som havde en forkærlighed for vin, og som skrev mange populære digte om vin i sin tid. På hver ny årgang af vinens etikette står skrevet et nyt vinøst vers fra di249,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - Biodynamisk
Vælg favoritliste
2020 Château L´Escart Eden, Bordeaux Supérieur
Château L´EscartBlød, mørk og rund.
179,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - BiodynamiskVegansk
Vælg favoritliste
2009 Château L´Escart Eden, Bordeaux Supérieur, 150 cl
Château L´Escart- 93 pointWineWherEver
Druerne til Eden kommer fra 35-45 år gamle vinstokke. Vinen har en blødere tekstur og er mere tilgængelig nu sammenlignet med O.Khayyam, som kommer fra ældre vinstokke. Der bliver tilføjet lidt malbec til vinen. I dag ser man ikke denne drue så ofte længe399,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik - Biodynamisk
Vælg favoritliste
2005 Château L´Escart Omar Khayam Vielle Vigne, Bordeaux Supérieur
Château L´EscartBordeaux Supérieur på et brølende højt niveau.
249,95pr. flaskeSe produktUdsolgt, men prøv din lokale butik
Gå til side
ud af 1
Om Château L´Escart
Kontrasterne kan være store, når man kører rundt på vintur i Bordeaux. Berømte châteauer med prydshaver og overdådige parker i Empire-stil, og hvor hækken bliver klippet efter en mål med en tommestok ligger spredt i hele området. Sådan er det ikke nødvendigvis på Château l´Escart, hvor et besøg kan afsløre en gammel Fiat på gårdspladsen, som er ved at få ladet batteriet op. Græs, der når én til op over anklerne og en hæk, der vokser lidt mere frit. Her har man dyrket vin på de tilhørende marker siden 1752. Slottet er måske ikke så poleret, men det opvejes af engagement, passion og dedikation.
Masser af nye tilplantninger er kommet til sammen med indkøbet af æggeformede gæringstanke. Desuden er store mængder vin blevet gemt med årtiers lagring for øje. Også vinmarkerne bærer præg af det langsigtede perspektiv. Her dominerer 60 – 100 år gamle vinstokke med Cabernet Sauvignon samt mindre mængder af Merlot, Malbec og Petit Verdot. De to sidstnævnte er bestemt ikke et hverdagssyn i denne region. At se så store mængder af Cabernet Sauvignon er et sjældent syn, da denne druesort traditionelt set har svært ved at opnå det, som kaldes ”phenolisk modenhed” (modningen af selve druen; kernerne, skindet, stænglen, der afgør tanninens/garvesyrens karakter). Ja, lidt nørdet måske, men endnu én af mange detaljer, der har betydning for slutproduktet.
Biodynamik og kvalitet i fokus
Dog netop på grund af dette forhold, planter de fleste vinbønder i stedet Merlot, der modner flere uger tidligere, og som samtidig er langt mere tolerant over for de kølige lerede jordbunde. Undtagelserne for Cabernet Sauvignon kan lade sig gøre, hvis man holder udbyttet tilstrækkeligt langt nede, har fuldstændigt styr på sin beskæring, opbindinger osv. samt har tilstrækkelig gamle vinstokke. Det er en dyd på Château l’Escart, hvor man er gået over til biodynamisk produktion.