SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Hvide danske asparges med rejer og hollandaise

En klassiker er pocherede hvide asparges med hollandaise og rejer. Se opskrift nedenfor. Prøv den med en sprød, økologisk Sancerre fra Les Bouffants.

Tid: ca. 35 min.  |    Antal: 4 pers.    |    Sværhedsgrad: 4/10  

Tid: ca. 35 min.

Antal: 4 pers.

Sværhedsgrad: 4/10


Ingredienser

  • 16 hvide asparges
  • 200 g håndpillede rejer
  • 4 æggeblommer
  • 300 g smør
  • 1 citron
  • Salt og peber

Vin til maden

Prøv den med en sprød, økologisk Sancerre fra Les Bouffants.


Fremgangsmåde

Pil rejerne, og læg dem til side til senere (husk at gemme hoveder og skaller til en bisque en anden god dag). Du kan også bruge rejer i lage, men husk at dup dem nogenlunde tørre før brug. Skræl de hvide asparges og knæk bunden af.  

Smelt 250 gram smør i en gryde. Hæld det smeltede smør over i en kande, og kasser vallen.

Kom æggeblommer op i en skål, tilsæt lidt vand og pisk dem luftige over et vandbad. Tilsæt det smeltede smør lidt efter lidt under konstant piskning, til du har en drøj og luftig hollandaise - pas på med varmen, ellers skiller din sauce. Smag til med citronskal, citronsaft, salt og eventuelt lidt hvid peber.

Kom 50 g smør og 0,5 l vand op i en stor pande. Tilsæt lidt salt, og varm vandet op til næsten kogepunktet. Kom aspargesene ned i pocheringslagen, læg låg på, og pocher i 5-6 minutter. Dup aspargesene af og anret dem på en tallerken. Kom rejerne over, og dæk med hollandaisesaucen.

Velbekomme!


Anbefalede vine til


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]