ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

White Russian

Den klassiske White Russian er en dekadent og nem cocktail at lave. Glas: Riedel Neat Bar Glas Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 2 cl kaffelikør
  • 1 skvæt fløde (Evt. halv skvæt mælk, halvt skvæt fløde)

Fremgangsmåde

  • Tilsæt vodkaen og fløde (eller mælk) i glasset med is.
  • Tilsæt kaffelikør til sidst, så det lægger sig i bunden.
Den klassiske White Russian er en dekadent og nem cocktail at lave.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/neat-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-01-2-pack|Riedel Neat Bar Glas]
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/984fd1c9-b9b4-490f-9a82-3f3d11cefe65|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

White Russian - en af historiens mest populære cocktails


White Russian er en dekadent og nem cocktail. Kombinationen af vodka, Kahlúa og fløde i et glas med is er en så blød og lækker nydelse, at den uden tvivl har været kilde til tusinder og atter tusinder af tømmermænd. Ikke mindst hos os.

White Russian opstod i 1960'erne, da nogen tilføjede en smule fløde til Black Russian. Ingen af ​​drikkevarerne er af russisk oprindelse, men navnet henviser til vodkaen, der naturligvis forbindes med Rusland. Man kan læse om White Russian for første gang i avisen Oakland Tribune i Californien d. 21. november 1965. Den klassiske Black Russian nævnes allerede første gang i 1949.

I mange år var White Russian dog en lidt overset cocktail. Sandheden er, at White Russian led lidt under et forældet og snusket ry, indtil filmen "The Big Lebowski" fra 1998 kom og pustede nyt liv i cocktailen med Jeff Bridges' karakter, Jeffrey "The Dude" Lebowski, der udelukkende nippede til White Russians – hvilket han gjorde konstant - og i øvtigt kaldte dem for "Caucasians" med en henvisning til den hvide farve. Faktisk er det eneste, The Dude rigtig interesserer sig for, bowling, at få sit stjålne tæppe tilbage og så netop White Russians, som han drikker syv af i løbet af filmen.

I dag er White Russian én af ​​populærkulturens mest populære cocktails. på samme måde som Carrie Bradshaws indflydelse på cocktailen Cosmopolitan i serien Sex & The City.

Når du laver en White Russian derhjemme, skal du vælge en anstændig vodka og en god tung fløde eller i det mindste sødmælk. Der er også dem, der lige river lidt muskatnød henover til sidst og giver cocktailen endnu mere kompleksitet og dybde.

White Russian med mælk eller fløde?
Vi kan lide vores White Russians med både mælk og fløde. Evt. halvt af hver - Half 'n Half. Hvis du vælger en fed fløde, får du en mere fyldig og cremet White Russian. Du kan også lave din White Russian med mælk - men brug gerne sødmælk, så den ikke bliver alt for tynd. Det hele kommer lidt an på, hvor meget du går op i at tælle kalorier...

Hvor mange kalorier er der i en White Russian?
Der er 198 kalorier i en klassisk White Russian.

Vegansk White Russian
Du kan lave en vegansk White Russian ved at erstatte fløden eller mælken med et plantebaseret alternativ. Mange bruger mandelmælk, kokosmælk, sojamælk eller havremælk. For en rigere tekstur, kan du bruge en plantebaseret creme som kokoscreme eller cashewcreme.

Alternativer til White Russian
Der er flere måder at lave en White Russian på, end man skulle tro for en cocktail på så få ingredienser. Du kan evt. tilsætte et skud varm espresso eller stærk kaffe, så du opnår en lækker, varm White Russian. Perfekt, hvis du har lidt snue.

Derudover er der også muligheden for at tilsætte vaniljeis i stedet for isterninger. Så får du virkelig fornemmelsen af en milkshake til voksne.

Anna Kournikova
I stedet for fløden, kan du prøve dig frem med skummetmælk i det, der hedder en Anna Kournikova, opkaldt efter den (slanke) tidligere, russiske tenninsspiller.

White Cuban
Her erstatter du vodkaen med rom.

Blind Russian
Her tilsætter du Baileys i stedet for fløde. Navnet "Blind Russian" er blevet givet, da der udelukkende bruges alkoholiske ingredienser.

Dirty Russian
Her bruger du kakaomælk i stedet for fløden.

White Belgian
Her erstatter du kaffelikøren med chokoladelikør.

Colorado Bulldog
Her skal du egentlig bare lave dig en White Russian, men også tilsætte cola.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]