ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Cosmopolitan

En enkel, men helt igennem legendarisk cocktail. Glas: Riedel Sour Bar Glas Pynt: Efter eget valg (Appelsinskal, hindbær, lime) Download opskrift

Ingredienser

  • 4 cl vodka
  • 2 cl Cointreau
  • 1 cl frisk limejuice
  • 4 cl tranebærjuice
  • Pynt - prøv f.eks. appelsinskal, hindbær eller lime

Fremgangsmåde

  • Hæld is i glasset.
  • Hæld alle ingredienserne over i en shaker med is og shake i ca. 10 sek.
  • Hæld isen fra glasset og finestrain den mixede drink over i det nedkølede glas.
  • Pynt med det valgte tilbehør
En enkel, men helt igennem legendarisk cocktail.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/sour-bar-drinks-specifik-glasserie-6417-06-2-pack|Riedel Sour Bar Glas]
Pynt: Efter eget valg (Appelsinskal, hindbær, lime)
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/1014561c-9539-471a-9610-1a10eb0d23fa|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Den klassiske Cosmopolitan

Fra 1930'erne til Sex & the City

Den legendariske Cosmopolitan er faktisk en ret simpel cocktail med masser af historie. Den nåede sit højdepunkt af popularitet i 1990'erne, da HBO-serien "Sex and the City" med krøltoppen Carrie Bradshaw var på sit allerhøjeste. Den lyserøde drik i Martini-stil var en favorit blandt karaktererne i serien. Den fik sin debut i løbet af anden sæson og vendte tilbage gang efter gang efter det. Men historien går meget længere tilbage.Der dukker en opskrift på en Cosmopolitan Daisy op i "Pioneers of Mixing at Elite Bars 1903-1933", udgivet i 1934. Ifølge bartender og forfatter Gary Regan blev den originale Cosmopolitan dog først skabt i 1985 af Miami-bartenderen Cheryl Cook, mens hun arbejdede på en bar i South Beach ved navn Strand.

I mange år var Cosmopolitan én af de mest populære cocktails i verden, som bartendere fra København til Odense og New York ikke arbejde en aften uden at lave snesevis af til tørstige gæster. Selvom cocktailen ikke er så populær i dag, som den var i sin storhedstid, er den klassiske opskrift stadig populær.

Kan man lave en Cosmopolitan uden alkohol?
Ja, heldigvis! Du kan lave en alkoholfri Cosmopolitan ved at erstatte vodkaen med en alkoholfri spiritus eller helt udelade den.

Kan man bruge en anden juice end tranebærjuice i en Cosmopolitan?
Ja, selvom tranebærjuice er en klassisk ingrediens i en Cosmopolitan, kan du eksperimentere med andre juicer som f.eks. granatæble, hindbær eller endda grapefrugtjuice for at skabe dine egne variationer.

Hvor mange kalorier er der i en Cosmopolitan?
Der er 141 kalorier i en Cosmopolitan, hvis du følger opskriften.

Tip
Vi kan godt lide at presse på appelsinskallen, så der sprøjtes med olier, du kan antænde. Gør det ud over din cocktail og få lidt lir.

Tidløs klassiker
På trods af sin tilknytning til 1990'erne har Cosmopolitan faktisk en længere historie end som så. Den blev skabt i 1970'erne, men oplevede dog en genopblussen i popularitet under 90'ernes cocktailrenæssance og med Sex and the City. Man ved dog ikke helt, hvor den stammer fra, og det diskuteres blandt bartendere og cocktailentusiaster. Flere bartendere hævder at have skabt cocktailen, med variationer, der vises i forskellige amerikanske byer som New York og San Francisco.

Variationer af Cosmopolitan
Måske har du ikke lige alle ingredienserne til klassikeren. Bare rolig.

Blue Cosmo
En slående flot udgave, hvor du bytter tranebærjuice ud med Blue Curaçao. Det gør den lysende blå, giver den en appelsin/citrussmag og gør den også lidt stærkere...


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]