KUN TIL I MORGEN - SPAR 15% på vin, spiritus & glas 🔥 SE HER!

Brand image

Danske Skovgaarde kan datere sin lange historie helt tilbage til 1466. I dag strækker Skovgaarde Hovedgaard sig over 90 hektarer med fokus på bl.a. dyrkning af ribs, kirsebær og solbær - og på vin, selvfølgelig. Skovgaarde blev overtaget af familien Hempel-Hansen i 1998 – samme familie som også bl.a. ejer H.J. Hansen Vin.

Skovgaarde

Pris
Serveringsforslag
Varegruppe
Type
Årgang
Alkohol
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Undertype
Lagerstatus
Vis:
af 19 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Dansk vin fra vinlandet Danmark

I dag er Danmark et vinland. Det skyldes bl.a., at det bliver varmere herhjemme grundet det globale klimaforandringer. Men det skyldes absolut også en række meget dedikerede winemakers, som kender deres metier og tager den meget seriøst. Med egen vinforretning var det for familien Hempel-Hansen naturligt at kaste sig over produktionen af vin i Danmark. H.J. Hansens direktør, Jens Hempel-Hansen, besluttede derfor i 2006 at plante 1.200 vinplanter på en 0,7 hektar stor vinmark. Af røde druer blev der plantet Rondo, Regent og Léon Millot, og af grønne druer blev der plantet Orion, Solaris og Zalas Perle. Alle druetyper særdeles velegnet til det danske klima.


Første høst på Skovgaarde blev årgang 2009, hvor der blev lavet rødvin og hvidvin af hæderlig kvalitet. Årgang 2010 blev markant bedre, og her blev der desuden lavet en mousserende vin, som andre danske producenter har vist gode resultater med. Vinmarken bliver til daglig passet af entusiastiske medarbejdere fra vinfirmaet, som brænder for at få kvaliteten helt i top. Der bliver således ikke gået på kompromis med noget i vinmarken, og selve vinifikationen bistår Sven Moesgaard fra Skærsøgaard med, da han har Danmarks mest moderne udstyr.