SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Det bliver ikke meget større end Château Margaux. Altid har det været Bordeauxs stolthed og nærmest synonymt med stil, klasse, adel - og mange penge. Derfor er slottet da også ofte blevet brugt til officielle middage for prominente personer. Vinen fra det berømte slot er absolut en af verdens fineste og helt sikkert sin 1. Cru klassifikation værdig.

Château Margaux

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Fine Wine
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 17 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Margaux

Da den meget vinkyndige Thomas Jefferson, forfatter til Uafhængighedserklæringen og USAs tredje præsident, i 1787 besøgte Bordeaux og smagte på vinene fra netop Château Margaux, beskrev han dem som nogle af bedste vine, han nogensinde havde smagt. Den ultrahøje kvalitet har dog ikke altid givet. Under den franske revolution blev ejeren slet og ret henrettet. Siden da skiftede slottet hænder mange gange. I 1970'erne var slottet ramt af krise, og gik næsten bankerot. Det led vinens kvalitet under dette, og det var derfor kun årgang 1975, der gav et rimeligt resultat under krisen.


På grund af den noget anstrengte økonomi blev slottet i 1977 solgt til grækeren André Mentzelopoulos, som postede enorme summer i slottet for at rejse det til fordums tiders opulente storhed. Man behøvede kun at vente én årgang - 1978 blev en utrolig flot årgang, og siden har man skabt forunderlige, smukke og fantastiske vine, der hører til i den absolutte top af vinverdenen. Desværre døde André Mentzelopoulos kort efter overtagelsen og nåede derfor aldrig helt at se frugten af sit noble arbejde. I dag er det enken, Corinne Mentzelopoulos, der er ved roret, med kyndig hjælp fra den kendte italienske Agnelli-familie.


Markerne på Château Margaux er beplantet med 75% Cabernet Sauvignon, 20% Merlot og 5% fordelt på Petit Verdot og Cabernet Franc, og har en gennemsnitsalder på vinstokkene på 35 år. Man har i øvrigt tilladelse til at benytte 100 ha til vin, men benytter kun de 90 ha. Resultatet er en vin med overvældende mange dimensioner. Château Margaux er meget hård som ung, men udvikler en ekstrem intens smag af letkrydret solbær med undertoner af vanille og violer. Vinen er meget kraftig, koncentreret og fed, men besidder samtidig en utrolig elegance. I de bedste årgange kan den virke lukket de første 7-8 år, men til gengæld kan den ligge i mindst 30 år. Virkelig en lækkerbisken, der bør opleves mindst én gang i livet og noget af verdens absolut bedste rødvin og hvidvin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]