- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Links & artikler
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Prinsens rosé og mange andre gode tilbud 🍷 Se her!
Værd at vide om: Naturvin

Hvad er naturvin?
De fleste vinbønder, der producerer naturvin, vil praktisere enkelte eller flere af følgende metoder:
- Brug af økologisk eller biodynamisk dyrkede druer
- Ingen kunstvanding i vinmarken
- Håndplukning af druerne- Ingen ekstra tilførsel af sukker, bakterier eller gærceller
- Syreniveauet justeres ikke
- Ingen tilføjelse af smagsregulerede stoffer, hvilket også indbefatter:
- Egetræs chips
- Egetræs savsmuld
- Egetræs stave
- Lagring på egetræsfade
- Der klareres eller filtreres ikke
- Der manipuleres ikke med vinen gennem centrifuger, micro oxidation, reversed osmosis, cryoextraction etc.
- Der tilsættes ikke SO2, og vinen stabiliseres heller ikke på andre måder, som kuldebehandling, sterilfilterering, tilsætningaf gumanerobic, pasteurisering etc.
Problemstillingen ved naturvin
Der er meget stærke følelser omkring naturvine/nature wines, og der er ingen tvivl om, at der laves såvel gode som dårlige vine via nature wine metoden. Min absolutte erfaring, efter at have smagt en del af vinene, er dog at det er et princip, man er gået for langt med. Langt den overvejende del af de nature wines, jeg har fået serveret, har været fejlbehæftede. Ofte via eddike stink, grundet udviklingen af eddikebakterier, eftergæring på flasken eller preoxidation. Ofte skyldes dette, at de vinbønder, som producerer disse vine, ofte har en omend meget afslappet holdning til hygiejne, og skal det lykkes at lave ren nature wine, hvilket det sagtens kan, er det betydeligt nemmere i et sterilt vineri, end i et der ikke er det.
