Château Haut-Brion var den første bordeauxvin, der blev solgt under slottets navn. Her skal vi tilbage til slutningen af 1600-tallet, hvor ejer Arnaud III de Pontac brugte slottets navn til sin vin, som han arbejdede ambitiøst på at forbedre. Franskmanden beviste bl.a., at vinen kunne blive endnu bedre ved fadlagring på helt fyldte fade, hvorved han undgik iltning af vinen. Samtidig fandt man på slottet ud af, at det er vigtigt at omstikke vinen, så evt. bundfald bliver sorteret fra.

I dag er Château Haut-Brion klassificeret som et af de kun fem 1. Cru slotte i Médocs berømte 1855-klassifikation - til trods for at slottet ligger i Pessac-Lèognan. Det er, naturligvis, en vin i absolut verdensklasse og med en stor historie bag sig, der den dag i dag lever på slottet. Jean de Pontac fik i 1525 et lille stykke jord på fem hektar i medgift fem 5 km fra byens centrum, ved navn Haut-Brion, da han blev gift med Jeanne de Bellon. I løbet af 1600-tallet blev vinen mere og mere populær, og i 1660 kan man læse, at slottets vine blev drukket hos den engelske konge, Charles d. 2.

Jeans søn Arnaud arvede slottet, hvorefter familien Fumel over. For Joseph de Fumel blev den franske revolution dog et ubehageligt bekendtskab, da han, som en række andre slotsejere, mistede hovedet til guillotinen på Place Gambetta i Bordeaux i 1794.

Château Haut-Brions nyere historie begyndte i 1935, da den amerikanske finansmand Clarence Dillon købte slottet. Hans barneban Joan tog over i 1975, og i dag er det hendes søn, Robert De Luxembourg, der står i spidsen for Domaines Clarence Dillon AS, der ejer Château Haut-Brion.

Som man kunne forvente er vinene fra Château Haut-Brion ganske fantastiske. Bundniveauet er tårnhøjt med en enorm ensartethed fra år til år. I udfordrende årgange er Château Haut-Brion en oplevelse, mens den i store årgange er sublim. På trods af sin fløjlsbløde fylde som ung, har vinene altid et enormt lagringspotentiale, og er indenfor de senere år blevet en investeringsvin på niveau med andre 1. Cru vine.

I dag vokser Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Sémillon Sauvignon blanc på slottet.

Château Haut-Brion

Pris
0
Fadlagring
0
Serveringsforslag
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Underområde
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Årgang
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Druesammensætning
0
Anmeldelser
0
Lagerstatus
2
Nulstil alle filtre
Vis:
af 8 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144