ONLINE ROSÉFEST ☀️ Spar op til 47%!

Brand image

Château Haut-Brion er kendt for deres 1. Cru-klassificering og har eksisteret siden 1525. I dag hører Château Haut-Brion til Domaines Clarence Dillon, efter Clarence Dillon opkøbte slottet og dertilhørende vinproduktion i 1935.

Château Haut-Brion

Pris
Serveringsforslag
Type
Årgang
Alkohol
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 7 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Château Haut-Brion

I slutningen af 1600-tallet arbejdede Arnaud III de Pontac ambitiøst med slottets vin. Som franskmand vidste han, at fadlagring på helt fyldte fade undgik iltning af vinen, og det gjorde vinen bedre. Samtidig undgik han bundfaldet i vinen ved at omstikke den. Det gjorde vinen til noget særligt og det er hængt ved. I dag kendes vine fra Château Haut-Brion for at være blandt de absolut fineste i verden med en plads blandt 1. Cru slottene i Médocs berømte 1855-klassificering.

 

Det var Jean de Pontac der i 1525 fik et lille lod jord på fem hektarer, da han giftede sig med Jeanne de Bellon, og det blev startskuddet til Château Haut-Brion. Da vinen voksede i popularitet i 1600-tallet nåede den endda inden for Englands konges døre, og det gav vinen et særligt skub. Efter Jean kom Arnaud, der som bekendt fadlagrede og fjernede bundfald for en mere raffineret vin. Herefter tog Fumel over, men han mistede hovedet under den franske revolution i 1794. Vi skal frem til 1935 før amerikaneren Clarence Dillon købte slottet, og i 1975 overtog barnebarnet Joan for så at give det videre til sin søn Robert de Luxembourg, og han står til den dag i dag i spidsen for Domaines Clarence Dillon, som altså ejer Château Haut-Brion.


Vinene har trods ejerskifte og mange generationer stået ved sin kvalitet og i dag har de som nævnt status i verdensklasse. Det er bl.a. grundet den uforlignelige ensartethed, der er mellem årgangene, og fordi usædvanlige år kun synes at give usædvanligt god vin. I dag vokser Merlot, Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Petit Verdot, Sémillon og Sauvignon Blanc på slottets vinmarker. På trods af sin fløjlsbløde fylde som ung, har vinene altid et enormt lagringspotentiale, og er inden for de senere år blevet en investeringsvin på niveau med andre 1. Cru vine.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]