- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Alverdens gløgg til julens hyggestunder
Traditioner er en del af den søde juletid. Nogle ting skal være, som de altid har været, mens andre tåler fornyelse. Vi har samlet et bredt gløgg-sortiment til enhver smag. Vi har alt helt fra den klassiske gløgg til hvid gløgg til gin&tonic gløgg. Har du mod på selv at lave gløgg, har vi også samlet tre forskellige gløggopskrifter til dig.
Andre har også købt
Stockholms Bränneri
Stockholms Bränneri er det første af sin slags i den svenske hovedstad. Med en placering i et gammelt Jaguar-værksted udlever parret Anna og Calle Wikner deres drøm, og producerer deres prisvindende gin med et helt særligt nordisk præg. Det sker med et ungdommeligt gå-på-mod, og kombineret med den populære, nordiske stil, tegner fremtiden lys for de to ildsjæle.
Stockholm Gin Glögg er indbegrebet af svensk gin, gløgg og julehygge i højeste potens. Den er krydret med tonickrydderier, rønnebær, nelliker, kanel og kardemomme.
Gløgg fra Blossa
Blossa er en bred svensk serie, og er nordens største gløgg-producent. Blossa Gløgg er lavet efter en mere end hundrede år gammel opskrift fra vinhandler Johan Daniel Grönstedt. Han var berømt for sin cognac, portvin og glögg, som var baseret på opskrifter, han lavede ved hjælp af forstærkede vine, cognac og krydderiblandinger. Blossa-familien står for førsteklasses kvalitet uden at gå på kompromis.
2023 Blossa Gløgg 0,75 15%
Den mest berømte svenske gløgg er i 2023-udgaven skabt med hindbær og humle. Flaskens design giver et indblik i Blossas historie, som begyndte i en vinbutik på Stora Nygatan i Stockholms gamle bydel tilbage i 1895, hvor gløggen blev lagret og tappet. Designet byder også i år på en ekstra overraskelse, da flasken lyser i mørket – ligesom gadelanternerne i Den Gamle By – når man slukker lyset.
Mere Gløgg fra Blossa
Lav din egen gløgg - tre forskellige gløggopskrifter
Det er så hyggeligt at lave sin egen gløgg fra bunden af. Her er tre forskellige opskrifter på gløgg, du kan forkæle familien med i den søde juletid.
Nedenfor finder du opskriften på den klassiske, røde gløgg med rosiner og mandler, som vi alle kender og elsker. Du finder desuden også opskriften på en hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i hele kroppen. Ønsker du en alkoholfri jul, skal du selvfølgelig ikke snydes for en fyldig og velsmagende gløgg helt uden alkohol - så kan alle være med til at nyde den klassiske juledrik.
Klassisk julegløgg
Ingredienser
- 2 appelsiner
- 2 dl vand
- 4 kanelstænger
- 15 nelliker
- 1/2 tsk. peberkorn
- Evt. 1 skive frisk ingefær
- 5 kardemomme kapsler
- 3 spsk. brun farin
- 1 flaske rødvin
- Rosiner
- Smuttede mandler
- Evt. frisk appelsin og hele kanelstænger til pynt
Fremgangsmåde
- Skær appelsinerne i halve og pres appelsinsaften ned i en gryde med vand, krydderier og brun farin.
- Varm det op og lad det småkoge under låg i ca. 10min.
- Lad gløggessencen køle ned og lad det trække i mindst to timer - gerne natten over i køleskabet.
- Tilsæt rødvin og varm gløggen op i en gryde.
- Server gløggen med rosiner og hakkede mandler. Pynt evt. med frisk appelsin og en stang kanel i hver kop.
GløggISH - fyldig og dejlig gløgg helt uden alkohol
Ingredienser
- 2 dele RumISH
- 1 del gløggsirup
- 4 dele alkoholfri rødvin
- Mandler
- Tørrede tranebær
- Evt. frisk appelsin og hele kanelstænger til pynt
Fremgangsmåde
- Bland alle ingredienserne i en gryde og varm det op ved lav varme og under omrøring.
- Når drikken er lun tilføjes hakkede mandler og tørrede tranebær.
- Tilføj evt. en frisk skive appelsin og en stang kanel i hver kop inden servering.
Hvid gløgg med krydderier
Ingredienser
- 1 usprøjtet appelsin
- 2-3 stk. hel kardemomme
- 5 hele nelliker
- 5 stk. hel sort peber
- 1 stk. hel kanel
- 2-3 skiver frisk ingefær
- 1⁄2 liter æblemost
- 75 g lyse rosiner
- 1 flaske hvidvin
- 1⁄2 dl lys rom eller vodka
- Evt. 3-4 spsk sukker
- 50 g smuttede mandler
Fremgangsmåde
- Vask appelsinen og skær den i skiver.
- Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær.
- Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid.
- Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger.
- Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.