Alverdens gløgg til julens hyggestunder

Traditioner er en del af den søde juletid. Nogle ting skal være, som de altid har været, mens andre tåler fornyelse. Vi har samlet et bredt gløgg-sortiment til enhver smag. Vi har alt helt fra den klassiske gløgg til hvid gløgg til gin&tonic gløgg. Har du mod på selv at lave gløgg, har vi også samlet tre forskellige gløggopskrifter til dig.


Stockholms Bränneri

Stockholms Bränneri er det første af sin slags i den svenske hovedstad. Med en placering i et gammelt Jaguar-værksted udlever parret Anna og Calle Wikner deres drøm, og producerer deres prisvindende gin med et helt særligt nordisk præg. Det sker med et ungdommeligt gå-på-mod, og kombineret med den populære, nordiske stil, tegner fremtiden lys for de to ildsjæle.


Stockholm Gin Glögg er indbegrebet af svensk gin, gløgg og julehygge i højeste potens. Den er krydret med tonickrydderier, rønnebær, nelliker, kanel og kardemomme.

gløgg, jul, gin & tonic, stockholms bränneri, glögg, g&t,

Gløgg fra Blossa

Blossa er en bred svensk serie, og er nordens største gløgg-producent. Blossa Gløgg er lavet efter en mere end hundrede år gammel opskrift fra vinhandler Johan Daniel Grönstedt. Han var berømt for sin cognac, portvin og glögg, som var baseret på opskrifter, han lavede ved hjælp af forstærkede vine, cognac og krydderiblandinger. Blossa-familien står for førsteklasses kvalitet uden at gå på kompromis.

Blossa Vin Glögg 10%, 75 cl
​​​​​​​


Blossa Vin Glögg har en stor, generøs og krydret duft med strejf af kardemomme og nelliker. Fyldig smag af julekrydderier og rosiner med lang eftersmag. Tone af kardemomme og nelliker.



Blossa Röt Glögg 15%, 75 cl
​​​​​​​


Blossa Röt Glögg har en stor og generøs aroma af klassiske krydderier med hints af honningkager og rosiner. Fyldig og krydret smag med klare noter af rosiner, kardemomme og tørret frugt.
​​​​​​​
​​​​​​​


Blossa Non Alcohol 0,5%, 75 cl
​​​​​​​


Blossa Non Alcohol har en frugtagtig duft med et strejf af kardemomme. Sød smag med strejf af nelliker og kardemomme.


​​​​​​​
​​​​​​​​​​​​​


Lav din egen gløgg - 3 forskellige gløggopskrifter

Har du lyst til at eksperimentere med at lave gløgg fra bunden af, så har vi her 3 forskellige opskrifter du kan give dig i kast med.
​​​​​​​Nedenfor finder du opskriften på den klassiske, røde gløgg med rosiner og mandler, som vi alle kender og elsker. Du finder desuden også opskriften på en hvid gløgg med hvidvin, æblemost og krydderier, der giver varme i hele kroppen. Ønsker du en alkoholfri jul, skal du selvfølgelig ikke snydes for en fyldig og velsmagende gløgg helt uden alkohol - så kan alle være med til at nyde den klassiske juledrik.


Klassisk julegløgg

Ingredienser

  • 2 appelsiner
  • 2 dl vand
  • 4 kanelstænger
  • 15 nelliker
  • 1/2 tsk. peberkorn
  • Evt. 1 skive frisk ingefær
  • 5 kardemomme kapsler
  • 3 spsk. brun farin
  • 1 flaske rødvin
  • Rosiner
  • Smuttede mandler
  • Evt. frisk appelsin og hele kanelstænger til pynt

Fremgangsmåde

  • Skær appelsinerne i halve og pres appelsinsaften ned i en gryde med vand, krydderier og brun farin.
  • Varm det op og lad det småkoge under låg i ca. 10min.
  • Lad gløggessencen køle ned og lad det trække i mindst to timer - gerne natten over i køleskabet.
  • Tilsæt rødvin og varm gløggen op i en gryde.
  • Server gløggen med rosiner og hakkede mandler. Pynt evt. med frisk appelsin og en stang kanel i hver kop.

GløggISH - fyldig og dejlig gløgg helt uden alkohol

Ingredienser

  • 2 dele RumISH​​​​​​​​​​​​​​
  • 1 del gløggsirup
  • 4 dele alkoholfri rødvin
  • Mandler
  • Tørrede tranebær
  • Evt. frisk appelsin og hele kanelstænger til pynt

Fremgangsmåde

  • Bland alle ingredienserne i en gryde og varm det op ved lav varme og under omrøring.
  • Når drikken er lun tilføjes hakkede mandler og tørrede tranebær.
  • Tilføj evt. en frisk skive appelsin og en stang kanel i hver kop inden servering.
gløgg, rumish, alkoholfri, jul, gløggish, opskrift, gløggopskrift, alkoholfri gløgg

Hvid gløgg med krydderier

Ingredienser

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 2-3 stk. hel kardemomme
  • 5 hele nelliker
  • 5 stk. hel sort peber
  • 1 stk. hel kanel
  • 2-3 skiver frisk ingefær
  • 1⁄2 liter æblemost
  • 75 g lyse rosiner
  • 1 flaske hvidvin
  • 1⁄2 dl lys rom eller vodka
  • Evt. 3-4 spsk sukker
  • 50 g smuttede mandler​​​​​​​​​​​​​​

Fremgangsmåde

  • Vask appelsinen og skær den i skiver.
  • Læg dem i en gryde med knuste kardemommefrø, nelliker, sort peber, kanel og ingefær.
  • Hæld æblemost på og giv det et langsomt opkog. Tag gryden af varmen og lad „essensen“ trække 1 times tid.
  • Si det over i en ren gryde og tilsæt rosiner og hvidvin. Varm det forsigtigt op, uden at det koger.
  • Smag evt. til med sukker og tilsæt rom eller vodka. Server i glas med fintsnittede mandler.