ONLINE SPIRITUS LAGERSALG 🥃 Spar op til 55%!

Central Otago

Central Otago har måske ikke samme, flot klingende navn som Marlborough, men ikke desto mindre er vinene fra verdens sydligste vinregion af høj, høj klasse.

Pris
Serveringsforslag
Dyrkningsmetode
Type
Årgang
Alkohol
Anbefalede Glastyper
Glastype
Druesammensætning
Anmeldelser
Populære
Nyheder & Premium Brand
Lagerstatus
Vis:
af 28 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvad er Central Otago?

  Central Otago er en vinregion på Sydøen i New Zealand. Det er samtidig verdens sydligste vinregion. Området er bedst kendt for sine fremragende Pinot Noir, men i virkeligheden er områdets store hvidvine på samme, skyhøje niveau.


  Europæere begyndte i 1860’erne at bosætte sig i stor stil, og den franske guldminearbejder Jean Desire Feraud begyndte af plante vinstokke og gik i gang med små, kommercielle produktioner. Han stillede endda op i australske vinkonkurrencer – og vandt. Man skulle dog helt hen til 1970’erne før en større kommerciel produktion blev sat i gang og i 1980’erne var Central Otago anerkendt som et kommercielt vinområde. I 1996 var der alligevel kun 11 vingårde i hele området, men i 2020 var det tal steget il 133 og næsten 20% af den samlede vinproduktion i New Zealand.

 2. Hvordan er klimaet i Central Otago?

  Beliggende i omkring 300 meters højde er det Central Otagos vinmarker beskyttet mod New Zealands karakteristiske maritime klima af høje bjerge på op til 3.700 meter. Området er dermed den eneste egentlige kontinentale klimazone i New Zealand med store daglige og sæsonmæssige temperaturudsving. Sommeren er varm og relativt tør, mens efteråret er kort, køligt og solrigt.


  Vinteren er kold med betydelige snefald. Kraftig frost er almindelig hele vinteren, og frost kan faktisk forekomme når som helst mellem marts og november.

  Den klimatiske kontrast mellem det Central Otago og de mere fugtige, varmere vinområder på Nordøen ses ved forskellen i tidspunktet for druehøsten. I de mere nordlige vinmarker finder høsten generelt sted i slutningen af februar eller begyndelsen af marts, mens høsten i Central Otago begynder i midten til slutningen af april - en forskel på 6-7 uger.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]