valentinsdag, valentin, valentines day, vin, forkælelse, champagne, bobler,rødvin, hvidvin, 14. februar

Valentinsdag

Udvalgte mousserende vine til hende

Den rette valentinsdag gave til ham

Hvornår er det Valentinsdag?

Mandag d. 14. februar er det Valentinsdag – eller Valentine’s Day på engelsk. Alle dage er naturligvis gode at forkæle sin udkårne på, men lige præcis på den mest romantiske dag hele året, er det måske endnu mere oplagt. Måske kan du endda bruge dagen på at erklære dig kærlighed til din kommende kæreste? Mulighederne er uendelige.


Hvorfor fejrer vi Valentinsdag?

Det hele begyndte med de gamle romere og en ung præst ved navn Valentin. Den romerske kejser gav ordre om, at de romerske soldater ikke måtte forlove eller gifte sig. De skulle efter sigende blive dårligere til at slås, lød forklaringen. Ikke overraskende var det dog overhovedet ikke et populært tiltag, så Valentin begyndte hemmeligt at trodse kejseren og lade romerske soldater gifte sig med deres elskede. Desværre blev det opdaget og Valentin blev halshugget netop d. 14. februar. I året 496 blev Valentin helgenkåret og 14. februar blev officiel helligdag.

Det var først mere end 200 år senere, at den 14. februar blev udråbt til St. Valentinsdag. På dette tidspunkt var romerriget blevet kristent, og den katolske kirke var fast besluttet på at udrydde enhver tilbageværende hedenskab. Et hedensk fertilitetsritual blev afholdt i februar hvert år, så paven afskaffede dette ritual og proklamerede den 14. februar som Sankt Valentinsdag og etablerede dagen som festdag i den katolske kalender.

Digteren Chaucer var i middelalderen den første til at forbinde St. Valentin med kærlighed. Det var begyndelsen på den kærlighed, vi forbinder Valentinsdag med i dag. I dag fejres Valentinsdag i de fleste lande verden over, men forskellige kulturer har udviklet deres egne traditioner. I nogle dele af verden er Valentinsdag en dag, hvor man udtrykker kærlighed mellem familiemedlemmer og venner, snarere end kærligheden mellem par.


Forkæl hinanden med en god flaske róse

Man siger at Rósevin er essensen af sommerlig livsglæde, men det kan også være essensen af kærlighed på flaske. Rósevin er en koncenteret væske med sødme, milde og forfriskning som går godt til jeres date. Overrask hinanden med en flaske Rósevin, en hyggelig middag og en god kærlighedsfilm på sofaen.

Til den store romantiker