ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Teroldego

Kender du den norditalienske druesort Teroldego? Du bør du i hvert fald. Den er ret udbredt i dele af Norditalien og giver flotte, mørke, dybe og bløde rødvine.

Pris
Serveringsforslag
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
  1. Hvad er Teroldego?

    Teroldego er en dybt farvet rødvinsdrue, der hovedsageligt dyrkes i det bjergrige Trentino-vinområde i det nordlige Italien, hvor det er den vigtigste mørke druesort. Druen giver dybt pigmenterede rødvine med en intens og frugtagtig karakter - en stil, der er blevet noget af et ikon for Trentinos vinindustri. Vinene er bløde og har brug for meget lidt lagring. Derfor drikkes de normalt inden for tre år efter aftapning, selvom vinene godt kan holde i op til 10 år.

  2. Hvor vokser Teroldego?

    Teroldego vokser i Toscana, på Sicilien og i Veneto, selvom nogle eksperimentelle enkeltdruevine også bliver lavet. Der bliver også dyrket en lille mængde Teroldego i Australien, Californien og Brasilien.

  3. Hvor gammel er Teroldego?

    Teroldego er en gammel druesort, der har været dyrket i Italien i flere hundrede år. Der florerer flere teorier om druens navn, herunder at den stammer fra Tiroldola, som er en anden historisk druesort. Det er også blevet foreslået, at navnet er den italienske form for "Gyldne Tyrol". DNA-tests viser samtidig, at Teroldego er forælder til druen Lagrein og en søskende til druen Dureza, som er forælder til druen Syrah. Den er muligvis også i familie med Pinot Noir.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]