- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Pignolo
Pignolo er ikke én af de mest kendte, italienske druesorter. Men den har flere hundrede år på bagen og gode vine lavet på netop Pignolo er decideret fremragende og virkelig et godt bekendtskab.
Produktchef
H. J. Hansen Vin
Vælg favoritliste
2017 Pignacolusse Rosso, IGT
JermannElegant, kompleks og særdeles udtryksfuld Pignolo.
429,95pr. flaskeKun 49 på lager online
Gå til side
ud af 1
Hvad er Pignolo?
Pignolo er en rød italiensk vindrue, der fortrinsvis dyrkes i Friuli-Venezia Giulia-regionen i det nordøstlige Italien. Druen er en fremtrædende druesort i Colli Orientali del Friuli Denominazione di origine controllata (DOC). Navnet stammer fra det italienske ord for kogle, nemlig ”pigna”, fordi druerne er tætte som fyrrekogler.
Hvordan smager Pignolo?
Gode eksempler på Pignolo har en god balance mellem syre og tanniner med smagsnoter af blommer og brombær.
Pignolo-druen er lille og rund med en voksagtig og tyk, sort skal. Klyngen er lille og cylindrisk, enkel og stram med et lille, tre-fliget eller fem-fliget blad. Udbyttet er småt, men til gengæld regelmæssigt.
Hvor stammer Pignolo fra?
Den første registrerede omtale af druen var i abbed Giobatta Michielis bog ”Bacchus in Friuli” fra slutningen af 1600-tallet. Her beskrev han vinen som en "fremragende sort vin". Men siden middelalderen har der været der beretninger om eksistensen af en vin med navn, som blev produceret på landet omkring byen Udine. I dag bruges druen til at lave fyldige, dybt farvede vine med noter af kirsebær, der gør sig godt med noget tid på egetræsfad. Den har været tæt på at uddø, men takket været nogle få, fremsynede producenter, gennemgår den heldigvis nu lidt af en renæssance. Den har et ret højt indhold af tanniner, som sætter nogle krav til winemakeren i vinifikationen.
Hvad spiser man til Pignolo?
Prøv Pignolo til lammeryg eller flankesteak, hvor kødet spiller godt op til vinens tanniner.