BLACK WEEK FORTSÆTTER ➡ Over 50% på udvalgte produkter 🍷 Bestil nu

Brand image

Klassisk Speyside og klassisk skotsk. Til dig, der ikke hopper på seneste nye mode. Velkommen til Benromach Distillery.

Benromach Distillery

Pris
Område
Alkohol
Undertype
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Benromach Distillery

Skotske Benromach ligger i whiskyregionen Speyside. Det er skotsk whisky for traditionalister, skabt af skotter, der ikke gøre det sværere, end det er. Håndlavet whisky med karakter.


Single Malt med en let røget karakter, lagret udelukkende på first fill-fade. Fadene er håndfyldte, individuelt vejede og stencileret i hånden. Den lette røg kommer fra Speyside-traditionen, hvor man spæder til ilden med tørvestykker, når kullene løb tør. Byggen er altså blevet malten med en smule tørverøg, før den blev malet til gryn i en 120 år gammel valse. Vandet til whiskyen kommer fra samme kilde, man har brugt i samme 120 år; blødt vand fra hapelton Springs i Romach Hills, tæt på destilleriet.


Vand af stigende temperatur trækker smag fra den maltede byg og starter processen med at omdanne stivelsen i kornet til sukker. Gæringsprocessen varer mellem tre og fem dage. En smule usædvanligt bruger Benromach to typer gær; øl- og destillationsgær, hvilket giver en mere komplet gæring og ​​mere komplekse smagsnoter. Dobbelt destillation gennem to specialdesignede kobber-pot stills skaber de gyldne dråber. Fadlagringen sker på fade, der tidligere er blevet brugt til sherry eller bourbon.