ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Alkoholfri Dark 'n' Stormy

En super lækker og let at lave cocktail opskrift. Glas: Riedel Highball Glass Pynt: 2-3 skiver lime Download opskrift

Ingredienser

  • 6 cl RumISH alkohol fri rom
  • 1 cl limejuice (helst friskpresset)
  • For bedste smag tilføj LILLE dash angostura
  • Ingefærøl, til toppen
  • 2-3 skiver lime til pynt

Fremgangsmåde

  • Tilsæt alkohol fri rom og limesaft til et glas fyldt med is. (Evt. lille dash angostura)
  • Top med ingefærøl.
  • Pynt med et limeskiver.
En super lækker og let at lave cocktail opskrift.

Glas: [https://www.hjhansen-vin.dk/glas-tilbehoer/alle-riedelprodukter/bar-collection/highball-drinks-specifik-glasserie-6417-04-2-pack|Riedel Highball Glass]
Pynt: 2-3 skiver lime
[https://media-prod.hjhansen-vin.dk/download/link/4713e9b6-200d-45d9-a9ff-e1902ff7d5d7|Download opskrift]

​​​​​​​Det skal du bruge:

Lidt historie om Dark 'N' Stormy

The Dark ’n' Stormy er en lækker cocktail, der er nem at lave, med en forfriskende trio af mørk rom, ingefærøl og lime. Det går også meget nemmere, end navnet antyder. Det er en tæt fætter til Moscow Mule (vodka, ingefærøl, lime) og burde være en nem overgang for vodkadrikkere, der ønsker at prøve noget nyt.

Den populære cocktail kan findes over hele verden, fra håndværkscocktailbarer og kæderestauranter til snuskede værtshuse. Dens oprindelse er, ligesom mange andre drinks, en smule sløret, selvom det er sandsynligt, at rom og ingefærøl først blev kombineret af sømænd, der nød de åbenlyse fordele ved rom, og samtidig nød godt af ingefærs positive effekt på maven. Men dens afstamning kan spores direkte til en ø i Atlanterhavet.
Goslings Black Seal rom er en rig, smagfuld rom fra Bermuda, der dateres tilbage til 1806. Den har noter af karamel, vanilje og krydderier, og teknisk set er det den eneste rom, der kan bruges i en Dark ’n' Stormy. Mærket gør krav på drikken; i 1991 registrerede det med succes et varemærke, der dikterede, at enhver drink med titlen Dark ’n' Stormy skal laves med Goslings rom. Virksomheden har endda sagsøgt andre drikkevaremærker, der har forsøgt at sælge drinken med andre rom som sin stjerne. Så hvis du virkelig vil have den fulde Dark 'n' Stormy-oplevelse, så lav den med Gosling's.

Bemærk, at ginger ale ikke er en erstatning for ginger beer. Ginger ale er bare kulsyreholdigt vand, der er smagt til med ingefær, som en sodavand. Ingefærøl er på den anden side brygget og gæret (selvom "øl"-etiketten kan være vildledende, da de fleste versioner er alkoholfrie). Hvis du prøver at lave din Dark ’n' Stormy med ingefærøl, vil du stadig producere en solid drink. Men den rige rom nyder godt af den stærkere smag og mere krydret bid af ægte ingefærøl.

​​​​​​​Mange opskrifter, inklusive denne, kræver, at der tilsættes et beskedent mål limesaft til rom- og ingefærøl, som giver et behageligt kick af citrus. Men limesaften er valgfri. Hvis du drikker på Bermuda, vil cocktailen højst sandsynligt blive serveret med kun rom og ingefærøl, plus en limeskive, så drikkeren kan presse lime efter eget skøn. Men uanset hvordan den serveres, er Dark ’n Stormy velsmagende og forfriskende, så det er svært at gå galt.


Interesseret i nyheder, events og gode tilbud?
tilmeld dig H. J. Hansen Vins nyhedsbrev.

Tilmelding til Sélection
Bliv gratis medlem af vores kundeklub og få 5% rabat på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik.​​​​​​​

Tag et kig i det store cocktailunivers her.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]