Argentina

Argentina er Sydamerikas vigtigste vinland og verdens femtestørste vinproducent. Vinen derfra kan være alt fra kønsløse dagligvine til vine med karakter og personlighed, som konkurrerer med den absolutte elite på verdensplan.

Pris
0
Serveringsforslag
0
Anbefalede Glastyper
0
Druesammensætning
0
Lagerstatus
0
Nulstil alle filtre
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Argentinsk vin

Med vinmarkerne placeret i den vestlige del af landet, ved udløberne af Andesbjergene i et rent ørkenklima, er der om noget behov for know-how og teknik. De huse, som forstår at udnytte dette, er blandt verdens bedste vinhuse, når vi taler om valuta for pengene.

De argentinske vine ligner ikke vinene fra Den Gamle Verden, selvom befolkningen for 40 procents vedkommende er af italiensk afstamning, og druetyperne, der bruges til eksportmarkederne, primært er franske. Vinene afspejler i langt højere grad den kompleksitet og vildskab, der præger landets stolte befolkning, som trods modstand klarer sig på bedste vis.

De vigtigste, argentinske vinregioner er San Juan, La Rioja, Salta, Catamarca og Rio Negro. Da mange af vinhusene ligger højt med lav luftfugtighed, er der sjældent problemer med insekter, svampe og andre sygdomme, som er enhver vinproducents mareridt. Derfor er der meget mindre brug for pesticider og det er forholdsvis let at omstille til økologisk produktion.

Argentina rummer også nogle af verdens højest beliggende vinmarker i landets nordvestlige hjørne i provinserne Catamarca, Jujuy og Salta. I de sydlige regioner, hvor temperaturerne er lavere, har man haft held med koldklimadruer som Pinot Noir og Chardonnay.

 

Den argentinske vinhistorie

Vinproduktionen har sine rødder hos de spaniere, som koloniserede Den Nye Verden allerede i 1500-tallet og havde vinstokke med i de tungt lastede sejlskibe. De var disse spanske erobrere, der med avancerede vandingsteknikker, de havde lært fra inkaerne, bragte smeltevand fra Andesbjergene ned i dalene, hvor det blev gemt i store reservoirer. Andre, nyere vinmarker bruger alternative metoder som at grave brønde, men ellers er princippet det samme.

Landets øvrige immigranter har taget en lang række druer med sig. Det var primært europæere det 19. århundrede og begyndelsen af det 20. Franskmændene tog Malbec med, som dag bliver brugt til nogle af Argentinas bedste vine. Derudover bruges der også Cabernet Sauvignon, Syrah, Chardonnay. 

I 1990’erne tog eksporten langsomt fart, og da den argentinske peso krakkede i 2002, eksploderede eksporten, da produktionsomkostningerne pludselig blev rigtig billige.


Læs mere om de enkelte vine fra Argentina ved at klikke på de enkelte produkter