2019 Cloudy Bay Te Wahi Pinot Noir

Cloudy Bay

New Zealand
  • 94 point
    Robert Parker
    Robert Parker
  • 94 point
    Wine Spectator
    "WONDERFUL"
  • 93 point
    Wine Enthusiast
    "VERY DRINKABLE AND DELICIOUS"
749,95pr. flaske

Vælg favoritliste

Kun 5 på lager online

Vælg favoritliste

New Zealand

Anmeldelser

  • 94 point
    Robert Parker
    Robert Parker
  • 94 point
    Wine Spectator
    "WONDERFUL"
  • 93 point
    Wine Enthusiast
    "VERY DRINKABLE AND DELICIOUS"

Smagskommentar

2019 Te Wāhi Pinot Noir er en mørk og koncentreret vin med noter af brombær, florale undertoner og et strejf af diskrete krydderier i duften. Smagen er fyldig og byder på rige nuancer af blomme og bær fra skovbunden, som balanceres af en saftig friskhed. De fine tanniner skaber en harmonisk og elegant helhed. Den lange afslutning forkæler med delikate hints af mørk chokolade og solbær, der gør vinen meget let at holde af.

Varenummer:1034070919

Specifikationer

Producent:Cloudy Bay

Land:New Zealand

Type:Rødvin

Dyrkningsmetode:Konventionel

Druesammensætning:Pinot Noir

Alkohol:13,5%

Proptype:Kork

Flaskestørrelse:75 cl

Stk. pr. kolli:6

Emballagetype:Karton

Om Cloudy Bay

Udbyttet hos Cloudy Bay er cirka 30% lavere end gennemsnittet i regionen. Hvorfor? Fordi kvaliteten til gengæld bliver højere. Der bruges udelukkende de absolut bedste druer.  I 1983 smagte David Hohnen sin første Marlborough Sauvignon Blanc. De er en oplevelse, mange, der har fået den siden, ikke har glemt, for Sauvignon Blanc kan noget helt særligt i netop Marlborough. Han var fortryllet af den sommerlige og eksotiske drues intensitet og begyndte en rejse for at fange essensen af Marlborough og dele den med verden. Dengang var hvidvin fra New Zealand slet ikke så verdensberømt, som det er tilfældet i dag. Det har Hohnen og mange andre dygtige newzealandske winemakers siden lavet godt og grundigt om på.

Sammen med winemaker Kevin Judd lancerede han Cloudy Bay i 1985 og opnåede international anerkendelse med Sauvignon Blanc, der satte New Zealand på verdensvinkortet. Cloudy Bay sluttede sig til Veuve Clicquot i 2003 og blev en del af LVMH-familien i 2010.


Cloudy Bay inkluderer nu også druerne Chardonnay, Pinot Noir og vine lavet efter méthode traditionnelle, ligesom man har fået vinmarker i Central Otago.


Marlborough 

Cloudy Bay ejer 163 parceller med vinstokke i Marlborough. Her er jorden perfekt til netop Sauvignon Blanc, tæt på Wairau-floden og med stenet, sandet og drænende jord. Længere syd for floden i de sydlige dale har Pinot Noir- og Chardonnay-vinmarkerne rigtig godt af den tunge, lerbaserede jord i området. Sammen med Marlboroughs maritime klima skaber det optimale forhold.


Central Otago

Cloudy Bays to vinmarker i Central Otago har komplementære terroir. Calvert i Bannockburn har leret, siltet jord og blide skråninger, der skaber vine med fine tanniner og en silkeblød tekstur. Northburns mere stenede, glaciale jordbund og ekstreme skråninger skaber vine med struktur og intensitet.

Om Cloudy Bay

Udbyttet hos Cloudy Bay er cirka 30% lavere end gennemsnittet i regionen. Hvorfor? Fordi kvaliteten til gengæld bliver højere. Der bruges udelukkende de absolut bedste druer.  I 1983 smagte David Hohnen sin første Marlborough Sauvignon Blanc. De er en oplevelse, mange, der har fået den siden, ikke har glemt, for Sauvignon Blanc kan noget helt særligt i netop Marlborough. Han var fortryllet af den sommerlige og eksotiske drues intensitet og begyndte en rejse for at fange essensen af Marlborough og dele den med verden. Dengang var hvidvin fra New Zealand slet ikke så verdensberømt, som det er tilfældet i dag. Det har Hohnen og mange andre dygtige newzealandske winemakers siden lavet godt og grundigt om på.

Sammen med winemaker Kevin Judd lancerede han Cloudy Bay i 1985 og opnåede international anerkendelse med Sauvignon Blanc, der satte New Zealand på verdensvinkortet. Cloudy Bay sluttede sig til Veuve Clicquot i 2003 og blev en del af LVMH-familien i 2010.


Cloudy Bay inkluderer nu også druerne Chardonnay, Pinot Noir og vine lavet efter méthode traditionnelle, ligesom man har fået vinmarker i Central Otago.


Marlborough 

Cloudy Bay ejer 163 parceller med vinstokke i Marlborough. Her er jorden perfekt til netop Sauvignon Blanc, tæt på Wairau-floden og med stenet, sandet og drænende jord. Længere syd for floden i de sydlige dale har Pinot Noir- og Chardonnay-vinmarkerne rigtig godt af den tunge, lerbaserede jord i området. Sammen med Marlboroughs maritime klima skaber det optimale forhold.


Central Otago

Cloudy Bays to vinmarker i Central Otago har komplementære terroir. Calvert i Bannockburn har leret, siltet jord og blide skråninger, der skaber vine med fine tanniner og en silkeblød tekstur. Northburns mere stenede, glaciale jordbund og ekstreme skråninger skaber vine med struktur og intensitet.

Varenummer:1034070919

Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, vin@hjhansen.dk