SOMMERENS VINFEST 🍷 SPAR OP TIL 55%!

Brand image

Burgenland

Regionen Burgenland er en velbevaret hemmelighed for mange, der holder østrigsk rødvin. Her finder man et mangfoldigt terroir, lange traditioner for vinfremstilling, der går århundreder tilbage, og et konsekvent fokus på kvalitet hos de lokale producenter. Østrig er meget mere end landets berømte hvidvine, og at udforske Burgenlands rødvine er en rejse ind i hjertet af østrigsk vinkultur. En lokkende rejse ind i producenternes dedikation og lidenskab.

Pris
Serveringsforslag
Årgang
Alkohol
Druesammensætning
Lagerstatus
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144
 1. Hvor ligger Burgenland?

  Burgenland er den østligste af alle Østrigs forbundsstater - helt ovre ved den ungarske grænse. Den er begunstiget med det varme, kontinentale pannoniske klima, som bl.a. er med til at sikre Østrigs mest opulente rødvine. Burgenland har 11.772 hektarer vinstokke.


  Mange vinproducenter i Burgenland omfavner tankegangen bag bæredygtig vinproduktion og sikrer, at deres vinmarker er i harmoni med miljøet. Efter sigende tilføjer det også dybde til vinenes karakter.

 2. Hvilke druer vokser i Burgenland?

  Øst for søen Neusiedl hersker primært druen Zweigelt, der producerer kraftfulde, saftige rødvine – selvom druer som Blaufränkisch og Sankt Laurent også giver fremragende resultater i området. Seewinkel mod syd har med sit særlige mikroklima eminente forhold i forholdt at lave søde vin. Her giver den høje luftfugtighed med ​​talrige små søer udbrud af Botrytis cinerea (ædelråd). Det er f.eks. Beerenauslese og Trockenbeerenauslese. Helt mod syd er der ekstremt gode forhold for druen Blaufränkisch, som producerer rødvine med den forrygende mineralitet, dybe noter af frugt, længde, mærkbare tanniner og stor elegance.

 3. Hvordan smager rødvin fra Burgenland?

  Burgenlands rødvine er kendt for deres livlige og komplekse smagsprofiler. Det er lige fra de intense og krydrede vine på druen Blaufränkisch til den fyldige og fløjlsbløde Zweigelt. Vine, der fortæller hver druesorts historie og karakter.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]