Sidste chance! Februars udsalg til spotpriser 🍷 SPAR op til 35%!

Tenuta dell' Ornellaia viser, at man kommer rigtig, rigtig langt med dygtighed, seriøsitet, omhu og respekt for naturens rolle i det at lave stor vin. Bæredygtige vine, der måler sig med de bedste i verden.

Tenuta dell' Ornellaia

Vis:
af 0 produkter
Sorter efter:

  Om Tenuta dell' Ornellaia

  Tenuta dell' Ornellaia blev grundlagt i 1981 af Marchese Lodovico Antinori, og de første vinstokke blev plantet året efter. Den første årgang var klar i 1985.

  Filosofien i vinhuset er egentlig ret simpel: Ekspertise på alle niveauer. Der bliver ikke skudt genveje, hvorfor det lykkes med at høste druer, der er af allerhøjeste kvalitet uanset de klimatiske forhold i det pågældende år.


  Vinhuset ligger halvskjult ved foden af bakkerne nær Bolgheri, kun få kilometer fra Middelhavskysten. I sommermånederne kærtegner den kølige havbrise vinmarkerne og de nærliggende olivenlunde, mens bakkerne om vinteren giver beskyttelse mod den kolde nordenvind. Tanken er, at en vin skal være det mest autentiske udtryk for det terroir, den stammer fra. De endeløse parceller af vinmarker passer godt ind i det smukke, uspolerede landskab.


  Erfaring og ekspertise spiller en stor rolle i at højne Tenuta dell' Ornellaias kvalitet og omdømme, men det er i virkeligheden selve terroiret, der er en konstant inspirationskilde, og som hele tiden foreslår nye og eksklusive måder at fange dets store generøsitet på.


  I løbet af høstperioden bruges analyser og empiriske tests til at bestemme, hvilke druer der skal plukkes og i hvilken rækkefølge. Smagningen af druerne giver mulighed for bedre at konstatere tanninernes modenhed og balancen i klaserne for at sikre det optimale høsttidspunkt og den bedste måde at skabe vinificere druerne fra hvert parcel. Hver eneste drue gennemgår en dobbelt udvælgelsesproces: På det første bord kontrolleres kvaliteten af klaserne, mens der ved en anden kontrol fjernes hvert enkelt lille stykke vegetation.


  Druerne fra hver vinmark gærer separat i individuelle tanke. På den måde bidrager hver enkelt basisvin (som der er mere end 60 af) med sin egen karakter til skabelsen af den endelige blanding. Først efter en periode på 12 måneders lagring på franske egetræsfade vil basisvinene blive udvalgt og blandet. 


  Bæredygtig vin

  Bæredygtig vindyrkning er en integreret del af vores produktionen i respekt for de smukke omgivelser. Målet er at bevare jordens naturlige frugtbarhed og at vinstokkene i høj grad skal være selvregulerende med et naturligt forsvar. Minimale indgreb i både i vingården og i kælderen gør det muligt at få "terroiret" frem i hver enkelt vingård.

  Tilmelding til Sélection Vinklub

  Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

  Læs om vores kundeklub
  Logo
  H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]