Ærkeamerikanske Jim Beam har syv generationers bourbonhistorie bag sig. Mere end 200 år, dengang der hverken var noget, der hed Kentucky eller for så vidt USA. Dengang i 1740 var der kun 13 kolonier og Boehm-familien landede i Amerika. Efter 40 år flyttede familien til Kentucky og amerikaniserede efternavnen til 'Beam'. Kentucky bød på varme somre, milde vintre og kalksten - oplagt til at gro majs. Sidst i 1700-tallet producerede tilflyttere fra Skotland, Tyskland og Irland whisky i det vestlige Pennsylvania med opskrifter fra hjemlandene Men da den amerikanske regering tilskyndede folk at flytte vestpå, gjorde mange det - inklusive Jacob Beam. Han brugte sin fars whiskyopskrift til at destillere overskydende majs til en ny, mere sødmefuld whisky: Bourbon. Han kunne sælge sin første tønde Old Jake Beam Sour Mash i 1795, tre år efter, at Kentucky blev til. Og Jacob Beams bourbon blev en lokal favorit i et område med hele 2000 destillerier. Dengang hentede kunderne selv den nye bourbon ved selve destilleriet, men med togbanens og dampskibenes komme kunne man sælge langt længere væk. Bourbonen skulle dog transporteres i tønder - en vare, der var mangel på. Derfor måtte man tage alle former for brugte tønder i brug - eksempelvis sildetønder, med uheldige følger for smagen. Man fandt dog ud af at brænde tønderne på indersiden, så den uheldige sideeffekt udeblev. Til gengæld karamelliserede afbrændingen det naturlige sikker, hvilket bidrog til en dybere smag af karamel og en gylden farve. Herefter tog populariteten fra og Jim Beam blev med årene er nationalt brand i hele USA.

Jim Beam

Pris
0
Fadlagring
0
Varegruppe
0
Land
0
Område
0
Dyrkningsmetode
0
Type
0
Alkohol
0
Flaskestørrelse
0
Proptype
0
Glastype
0
Lagerstatus
1
Nulstil alle filtre
Vis:
af 3 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144