SET I BØRSEN: Årets julevin, champagne & 10 års portvin 🎄

Domaine Jean-Michel Guillon

Pris
Vis:
af 1 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Domaine Jean-Michel Guillon

Jean-Michel Guillon er en af de nye unge kometer i Gevrey-Chambertin. Han har siden starten af firserne stille og roligt skabt sit domaine helt fra bunden. Oprindeligt var han ingeniør med speciale i aeroteknik og pilot.


Jean-Michel Guillon havde ingen familiemæssige relationer til Gevrey-Chambertin, ej heller venner i byen. Men ved et besøg i Gevrey-Chambertin i begyndelsen af firserne blev han betaget af byen, og det at dyrke og fremstille vin. Han opgav sit virke og slog sig ned i Gevrey-Chambertin, fastbesluttet på at blive vinproducent. Han har således skabt et domaine som i dag består af 11 ha. Alle hans parceller ligger i Gevrey-Chambertin på nær to, som ligger i Chambolle-Musigny og Morey-Saint-Denis.


Jean-Michel Guillons stil som vinmager er meget forskellig fra den klassiske i byen. Dels anvender han forholdsvis mange nye egefade, som på fin vis bringer en flot struktur ind i vinene. Dels anvender han den såkaldte koldmaceration, hvor most og skind får lov at være i kontakt med hinanden i nogle dage, før gæringen af vinen sættes i gang. Dette giver vinene et meget frugtigt udtryk.


Vinene fra Jean-Michel Guillon er skabt til at skulle drikkes unge. De er helt fantastiske når de er 2-4 år gamle. Jean-Michel Guillon er i dag et af de nye store navne i Gevrey-Chambertin.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og spar altid 5% hver gang du handler online eller i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]