ROSÉFESTIVAL: Spar op til 47% på rosé 🍷 Kun til fredag!

Brand image

Cognac Tesseron er essensen af ægte, fransk cognacnydelse med hjemme i Grande Champagne - og begunstiget med en sjælden 100/100-pointvurdering fra vinkritikeren over dem alle, Robert Parker.

Cognac Tesseron

Pris
Fadlagring
Serveringsforslag
Underområde
Flaskestørrelse
Anbefalede Glastyper
Druesammensætning
Anmeldelser
Undertype
Fine Wine
Lagerstatus
Vis:
af 10 produkter
Sorter efter:

Gå til side

ud af 1

Produkter pr. side
36
72
108
144

Om Cognac Tesseron

Cognac Tesseron er uden diskussion det ultimative Cognac-hus. Selvom den berømte amerikanske "vinguru" Robert Parker normalt ikke beskæftiger sig voldsomt meget med spiritus, er han i den grad faldet for husets produkter.


Lige netop denne cognac bliver af mange anset som juvelen i kongekronen hos det bedste cognachus i Frankrig - og den ældste i husets standardudvalg. 'Unikt' er et ord, der bruges i flæng, men det er ret unikt med et blend af 80-90 år gamle Grand Champagne Eaux de Vie, alle sammen fra 1920'erne og lagret i tre generationer. Det er ikke for sjov, at Robert Parker giver den sjældne 100/100 point.


Cognac Tesserons vinmarker, som alle ligger i Grande Champagne, blev købt af Abel Tesseron i det 19. århundrede. Dette var en tidsalder, hvor stort set alle vinbønder i Cognac omplantede deres vinmarker til fordel for den mere omgængelige druesort Ugni Blanc (som i dag dækker 95% af distriktets vinmarker). Abel Tesseron valgte dog at gå i en anden retning og beholdte i stedet Folle Blanc og Colombard, som måske nok er sværere at have med at gøre, da begge druetyper er ekstremt følsomme overfor sygdomme, men giver en langt mere aromatisk og nuanceret grundvin. De to druesorter vinificeres separat og blandes først meget sent i processen, så man kan følge og udvikle det fulde potentiale.


Fænomenal Cognac

Da Cognac Tesseron begyndte at udgive sine egne cognacer i 1990'erne, valgte man navnene "90", "76" og "29", fordi det var de primære årgange i disse blends. Sidenhen er det blevet andre årgange, da man desværre ikke har uendelige depoter af oprindelige årgange. Tesseron har dog beholdt navnene, da de er blevet let genkendelige ”brands”.

Tilmelding til Sélection Vinklub

Bliv gratis medlem af vores vinklub og få 5% på langt størstedelen af vores produkter, både når du handler online og i butik - klik herunder.

Læs om vores kundeklub
Logo
H.J. Hansen Vin, Vestergade 97-101, 5000 Odense C, [email protected]