- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Rundt om bobler
- Mousserende
- Champagne
- Producenter
- Populære
- Spiritus
- Rundt om spiritus
- Spiritus hovedtyper
- Spiritus undertyper
- Populære
- Fine Wine & Spirits
- Rundt om En Primeur / Fine Wine
- Fine Wine leverandører
- Områder & underområder
- Spiritus hovedtyper
- Spiritusleverandører
- Glas & tilbehør
- Gaver
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration


Cognac Tesseron er essensen af ægte, fransk cognacnydelse med hjemme i Grande Champagne - og begunstiget med en sjælden 100/100-pointvurdering fra vinkritikeren over dem alle, Robert Parker.
Cognac Tesseron
Om Cognac Tesseron
Cognac Tesseron er uden diskussion det ultimative Cognac-hus. Selvom den berømte amerikanske "vinguru" Robert Parker normalt ikke beskæftiger sig voldsomt meget med spiritus, er han i den grad faldet for husets produkter.
Lige netop denne cognac bliver af mange anset som juvelen i kongekronen hos det bedste cognachus i Frankrig - og den ældste i husets standardudvalg. 'Unikt' er et ord, der bruges i flæng, men det er ret unikt med et blend af 80-90 år gamle Grand Champagne Eaux de Vie, alle sammen fra 1920'erne og lagret i tre generationer. Det er ikke for sjov, at Robert Parker giver den sjældne 100/100 point.
Cognac Tesserons vinmarker, som alle ligger i Grande Champagne, blev købt af Abel Tesseron i det 19. århundrede. Dette var en tidsalder, hvor stort set alle vinbønder i Cognac omplantede deres vinmarker til fordel for den mere omgængelige druesort Ugni Blanc (som i dag dækker 95% af distriktets vinmarker). Abel Tesseron valgte dog at gå i en anden retning og beholdte i stedet Folle Blanc og Colombard, som måske nok er sværere at have med at gøre, da begge druetyper er ekstremt følsomme overfor sygdomme, men giver en langt mere aromatisk og nuanceret grundvin. De to druesorter vinificeres separat og blandes først meget sent i processen, så man kan følge og udvikle det fulde potentiale.
Fænomenal Cognac
Da Cognac Tesseron begyndte at udgive sine egne cognacer i 1990'erne, valgte man navnene "90", "76" og "29", fordi det var de primære årgange i disse blends. Sidenhen er det blevet andre årgange, da man desværre ikke har uendelige depoter af oprindelige årgange. Tesseron har dog beholdt navnene, da de er blevet let genkendelige ”brands”.