- OUTLET
- Rødvin
- Hvidvin
- Rosévin
- Andre vintyper
- Bobler
- Spiritus
- Fine Wine & Spirits
- Glas & tilbehør
- Tilbud
- Producenter
- Inspiration
Bodegas An Negra
Om Bodegas An Negra
Fra den enormt populære AN/2 over den fabelagtige An Negra. Over den vidunderlige friske og fyldige hvidvin Quibia og til de ekstraordinære og ekstravagante topvine. Bodegas Anima Negra tager udgangspunkt i de klassiske mallorcinske traditioner og skaber moderne og unik vin, der forfører og charmerer med blødhed og power - og kun på lokale druesorter.
Historien om Bodegas Anima Negra
Mallorca forbindes af de fleste med charterferier, fest og glade dage. At de på øen også kan lave vin - endda af ekstrem høj kvalitet - er de færreste klar over.
En af de bedste producenter er Bodegas Ànima Negra, som har bevist, at Mallorca-vin er noget helt særligt, hvis de rette folk sætter sig for at arbejde med ældgamle, lokale druesorter og går seriøst til værks. Callet, Mantonegro, Fogoneu og Premsal hedder sorterne bl.a. De dyrkes med stor respekt for jorden og den omkringliggende natur og med et stort ønske om at skabe vine med personlighed og lokalt særkende..
Projektet blev grundlagt af de tre venner Francesc Grimalt, Pere Ignasi Obrador og Miquel Angel Cerda i 1994. Pere havde netop arvet et gammelt mejeri, som blev udgangspunktet for de første vine, der ganske enkelt blev gæret i de gamle mælketanke. Vinene, der kom ud af det, var så bemærkelsesværdigt gode, at de tre venner besluttede at føre deres drøm om at lave Mallorcas bedste vin ud i livet.
Bodegas An Negra i dag
I dag har Ànima Negra, som betyder ”sort sjæl”, hovedkvarter på det historiske landsted Son Burguera i den sydøstlige del af Mallorca og anses for at være en af Spaniens mest anerkendte producenter. Der findes næppe mange af de store restauranter, som ikke har Ànima Negras vine på kortet.
Ànima Negra anvender druer både fra egne og lejede marker - ellers har man simpelt hen ikke nok. Filosofien er, at alle typer egefade er velegnede til lagring, både franske, amerikanske og slovenske. Hemmeligheden ligger i det endelige blend, som i kombination med valget af druer udtrykker den enkelte vins personlighed.